Victoria (32-27) obținută la București, cu ȚSKA Moscova, a deschis calea „Tigroaicelor” spre Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal, de la Budapesta (29 și 30 mai). Înaintea lor, alte echipe de club au atacat ierarhiile europene.


În ciuda problemelor cu care se confruntă  din cauza pandemiei, echipele de club din sporturile de echipă de la noi au avut evoluții remarcabile în Europa. Fetele de la Volei Alba Blaj au izbutit cea mai bună performanță, disputând finala Challenge Cup. Pentru ele aceasta a fost a treia prezență într-un meci cu trofeul pe masă după cele din 2018 (finala Ligii Campionilor) și 2019 (finala Cupei CEV). În cursă spre vârfurile ierarhiei continentale se mai află handbalistele de la Minaur Baia Mare (EHF European League) și baschetbaliștii de la CSM Oradea (FIBA Europe Cup).
Câștigătoare a ediției 2016, la chiar prima sa participare, medaliată cu bronz în 2017 și 2018, CSM București vizează un nou succes în Liga Campionilor. „Ne dorim să fim cei mai buni din Europa, să fim mereu în Final Four, să fim cei mai buni din România și să fim un exemplu pentru cluburile din România”, declara recent Gabriela Szabo, șeful grupării bucureștene. Aceeași dorință o are și Cristina Neagu, jucătoare care a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica, în 2015, dar care vrea să ridice trofeul deasupra capului și purtând tricoul unei formații din orașul său natal. 
Echipele românești cu evoluții foarte bune în ediția 2020/2021 a cupelor europene
Volei Alba Blaj - finalistă Challenge Cup (volei / feminin)
Minaur Baia Mare - semifinalistă în EHF European Cup (handbal / feminin)
CSM Oradea - semifinalistă FIBA Europe Cup (baschet / masculin)
CSM București – sfertfinalistă Liga Campionilor (handbal / feminin)
SCM Rm. Vâlcea - optimile Ligii Campionilor (handbal / feminin)
Minaur Baia Mare - sfertfinalistă în EHF European Cup  (handbal /  masculin)
Dunărea Brăila - sfertfinalistă în EHF European Cup (handbal / feminin)
Sepsi SIC Sf. Gheorghe - sfertfinalistă în EuroCup (baschet / feminin)   

 
 
Loading...