Atacăm Liga Campionilor pe două fronturi la handbal

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a marcat 8 goluri in ultimul meci din Liga CampionilorFOTO: Sportpictures.eu
Cristina Neagu a marcat 8 goluri in ultimul meci din Liga CampionilorFOTO: Sportpictures.eu

Pentru a doua oară în istorie, România va avea două echipe în Grupele Principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Acestea sunt CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea.

Dacă prezența ”tigroaicelor” în această fază este deja o obișnuință, CSM fiind la fiecare ediție una dintre favoritele la trofeu, vâlcencele au reușit să treacă de grupe la limită, grație victoriei prima etapă, contra nemțoaicelor de la Bietigheim. Învinse sâmbătă acasă de Brest, scor 26-23, româncele vor merge în Grupa Principală cu zero puncte. Advesarele lor în acea fază vor fi deținătoarea trofeului, Gyor, dar și Krim Ljubljana și Savehof. Din grupă vor mai face parte Buducnost și Brest, dar cu ele vâlcencele nu vor mai juca, păstrându-se rezultatele directe din prima fază.

CSM București va intra în Grupa Principală cu doar trei puncte, după ce a pierdut la limită, 23-22, meciul din Rusia, cu Rostov Don. Bucureștencele vor juca în Grupa Principală cu Metz, intrată cu 6 puncte în cursă, cu Kristiansand, intrată cu 5 puncte, și cu Ferencvaros, care aer un singur punct. Din grupă mai fac parte Rostov-Don (5 puncte) și Esbjerg (4 puncte). Se califică în sferturile de finală primele patru clasate din fiecare dintre cele două Grupe Principale.

Partea pozitivă a meciului de la Rostov a fost forma bună în care se află Cristina Neagu. Revenită de curând pe teren, ea a putut marca 8 goluri în fața celei mai puternice echipe din grupă, ceea ce e dătător de speranțe pentru Campionatul Mondial care va începe la 30 noiembrie, dar și pentru următoarea fază a Ligii Campionilor. ”Ne-ar fi fost de mare folos cele două puncte însă nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe. Într-adevăr ne aşteaptă o grupă extrem de grea în Grupa Principală, din păcate suntem pe partea foarte grea de tablou în acest sezon al Ligii Campionilor, însă mergem mai departe şi o să ne pregătim pentru meciurile de acolo. Sperăm să facem cât mai multe puncte posibile pentru că vrem să ne calificăm în sferturi, şi de acolo în Final Four”, a declarat Neagu pentru Telekom Sport, la sosirea la București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net