Atenţie la capcana africană!

Ultima actualizare:

    Cezar Popescu (cu balonul) a marcat primul eseu din meciul cu Italia A, de la IRB Nations Cup * Foto: Marian Burlacu
Cezar Popescu (cu balonul) a marcat primul eseu din meciul cu Italia A, de la IRB Nations Cup * Foto: Marian Burlacu

"Stejarii" sunt mari favoriţi în meciul cu Tunisia, din recalificările Rugby World Cup 2011. Adversara lor este însă periculoasă, învingând Africa de Sud la rugby în 7

Trei meciuri mai are de disputat echipa de rugby a României pentru a bifa o nouă participare, a şaptea (n-a lipsit de la nicio ediţie), a Cupei Mondiale. Iar în primul dintre ele, cel de astăzi (ora 20.00 / TVR2), de pe stadionul "Gloria" din Buzău, cu Tunisia, ea porneşte ca mare favorită. "Stejarii" au prima şansă şi acest pronostic este justificat de palmaresul direct - a câştigat trei din cele patru partide directe -, de poziţia ocupată în clasamentul mondial (19, faţă de 34), de tradiţie. La un singur capitol Tunisia e superioară României, şi anume la numărul de practicanţi: 15.000, dublu, dacă nu triplu, faţă de câţi există la noi. 

Bun cunoscător al rugby-ului românesc de pe vremea când antrena echipa Georgiei, francezul Claude Saurel, cel care răspunde acum de pregătirea selecţionatei nord-africane, dă prima şansă jucătorilor noştri. Cu toate acestea, "stejarii" trebuie să fie prudenţi, în 2005, la un turneu de rugby în 7, Tunisia învingând Africa de Sud. În plus, românii au pierdut (7-15) anul trecut, la Tunis, un meci care nu contează în palmares.  

Fără câţiva jucători exponenţiali - Tincu, Toniţă, Socol, Paulică Ion, Sîrbu, Florea -, România va alinia o echipă cu Burcea în postură de căpitan şi Cezar Popescu pe post de taloner.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net