Avem faţă de Mondiale? Handbaliştii tricolori încep asaltul spre CM 2019

Ultima actualizare:

    Alex Şimicu e unul dintre cei mai importanţi jucători ai României
Alex Şimicu e unul dintre cei mai importanţi jucători ai României

Naţionala masculină de handbal n-a mai fost la un Mondial din 2011, iar actuala generaţie promite să pună capăt acestei aşteptări. Primul pas e turneul de calificare din Italia care trimite o singură echipă la play-off-ul decisiv din luna iunie.

Sub conducerea ibericului Xavier Pascual (antrenorul Barcelonei), România a ratat la mustaţă calificarea la Euro 2018, competiţie care se va desfăşura în a doua jumătate a lunii ianuarie. Următoarea provocare pentru handbaliştii noştri e Mondialul de anul viitor, iar drumul nu e unul foarte lung. În primul rând, România trebuie să câştige grupa de calificare în play-off care debutează mâine, în Italia, la Bolzano. Tricolorii întâlnesc joi seară ţara gazdă, vineri naţionala din Feroe, iar sâmbătă pe Ucraina, ultimul meci anunţându-se încă de pe-acum ca o veritabilă „finală”.

Dacă trecem de această grupă, ne aşteaptă în iunie o „dublă” tur-retur cu una dintre echipele care vor participa la Euro 2018. Din fericire, nu vom putea juca împotriva Franţei (campioana mondială e calificată direct la CM 2019), dar nici contra Danemarcei sau Germaniei, ţările organizatoare. De asemenea, conform clasamentului de la Euro, alte trei naţionale se vor califica la Mondiale şi vor evita „barajul” unde încearcă să ajungă România. Ca urmare, cu puţin noroc la tragerea la sorţi, am putea da peste un adversar cât de cât accesibil, variantele ideale fiind Cehia, Austria sau Belarus. „Calificarea la Mondiale e foarte importantă, doar aşa vom putea reveni în topul mondial. Echipa noastră arată bine, avem jucători din campionate puternice”, spune preşedintele federaţiei noastre, Alexandru Dedu. „Suntem pe drumul cel bun, dar e nevoie de timp. Mai întâi trebuie să jucăm trei meciuri de 60 de minute la nivel înalt”, a completat selecţionerul Pascual.

Programul României la turneul din Italia

România – Italia   Joi, 20.00

România – Feroe  Vineri, 17.30

România – Ucraina        Sâmbătă, 19.15

*Meciurile vor fi în direct la DigiSport şi TelekomSport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net