Aventură: Un român în luptă contra-cronometru cu natura!

Ultima actualizare:

La 17 iulie, 30 de sportivi din 22 de ţări au luat startul la Salzburg în cea mai dură competiţie de adventure, Red Bull X-Alps. Traseului trebuie parcurs doar pe jos sau cu parapanta, nici un alt mijloc de locomoţie motorizat nefiind permis pentru deplasare. Lungimea în linie dreaptă este de 864 de kilometri, trecând prin opt puncte pe care participanţii trebuie să le atingă în drumul lor. Dar de cele mai multe ori, sportivii sunt nevoiţi să ocolească traseul, numărul de kilometri parcurşi fiind uneori chiar dublu decât cel estimat la începutul competiţiei.

Până acum, sportivii au cucerit vârfurile Gaisberg (1288 m), Dachstein (2653 m), Grossglockner (3798 m), Tre Cime (2999 m), Piz Palue (3901 m), şi se îndreaptă către Matterhorn (4478 m), cucerit doar de Christian Maurer, Mont Blanc (4792 m) şi Mont Gros, acesta fiind şi finişul.

În 2009, Toma a pierdut orice şansă de a ajunge la finiş, după ce a fost descalificat pentru violarea spaţiului aerian într-o zona nepermisă, la Locarno, în Elvetia. Este aceeaşi zonă în care anul acesta chiar liderul Christian Maurer a primit o penalizare de 24 de ore la sol. Elveţianul nu este îngrijorat însă, avansul mare pe care îl are faţă de Coconea, precum şi vremea proastă, care împiedică orice zbor cu parapanta, făcându-l să spere că îşi va păstra mare parte din ecart în ciuda penalizării.

Coconea, ocupant al locului doi în 2007, s-a întors acum cu obiectivul de a fi din nou pe podium.

"În 2009 am greşit pentru că am fost prea nerăbdător să termin cursa şi am comis câteva greşeli majore. M-am epuizat încercând să merg cât mai mult pe jos, în loc să aştept condiţii meteo favorabile pentru a putea zbura", a spus Coconea.

Anul acesta, organizatorii Red Bull X-Alps au venit cu o nouă regula, obligând sportivii la o perioadă de odihnă între orele 23:00 şi 04:00.

Puteţi urmări evoluţia lui Toma Coconea în această adevărată luptă contra-cronometru cu natura pe live-tracking-ul oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net