Baschet: SUA, campioane mondiale și la feminin

Ultima actualizare:

Americancele au cucerit pentru a opta oară în istorie medaliile de aur, răzbunând astfel locul trei ocupat la ediția de acum patru ani. "A fost un succes atât de dulce, mai ales având în vedere prin ce am trecut în 2006, și am vrut să ștergem din memorie acel eșec", a declarat starul Tamika Catchings, care mai are în palmares un aur mondial, în 2002.

Angel McCoughtry a marcat 18 points, Diana Taurasi 16, și Sue Bird 11 pentru o victorie categorică în fața naționalei țării gazdă, o situație similară cu cea a băieților care în finala mondială au învins Turcia, care a găzduit mondialul masculin.

Kulichova a marcat 14 puncte pentru Cehia, sprijinită de Horakova cu 12, însă europencele nu au reușit să țină ritmul în partea a doua a jocului, după 40-35 la pauză. Tereza Peckova a marcat un coș de două puncte imediat după pauză pentru 40-37, dar cehoaicele nu s-au putut apropia mai mult.

Statele Unite au pierdut o singură dată o finală de campionat mondial, în 1983, când a fost învinsă de Uniunea Sovietică. Odată cu finala de duminică seară, Swin Cash și Diana Taurasi au intrat într-un club select al jucătoarelor care au cucerit în carieră titlurile în NCAA, WNBA, Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale, alături de Sue Bird, Cynthia Cooper, Sheryl Swoopes și Kara Wolters.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net