Baschetbalistul Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani au murit într-un accident de elicopter

Ultima actualizare:
Accidentul de elicopter în care a murit Kobe Bryant s-a produs în Calabasas
Accidentul de elicopter în care a murit Kobe Bryant s-a produs în Calabasas

Fostul baschetbalist Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter în dimineața zilei de duminică, 26 ianuarie. Legenda NBA-ului a sfârșit în Calabasas, în apropiere de Los Angeles. În accident au pierit toate cele cinci persoane care se aflau la bord.

Conform TMZ, Kobe Bryant folosea deseori elicopterul ca mijloc de transport, pentru a evita traficul infernal. Kobe Bryant a lăsat în urmă o soție îndurerată, Vanessa, care i-a dăruit patru fete: Gianna, Natalia, Bianca și Capri. Mezina familiei s-a născut în iunie 2019.

Elicopterul a pierdut altitudine, s-a izbit de o colină și a luat foc.

Kobe Bryant a jucat 20 de ani la LA Lakers
Kobe Bryant a jucat 20 de ani la LA Lakers

Kobe Bryant a jucat 20 de ani la LA Lakers

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet din toate timpurile. S-a retras în 2016 din sportul care l-a făcut celebru, însă a rămas aproape de domeniu.

Întreaga sa carieră s-a desfășurat la Los Angeles Lakers, acolo unde a câștigat cinci titluri NBA în cei 20 de ani petrecuți la echipa în mov și galben. A jucat de 18 ori în All Star Game şi a fost dublu campion olimpic cu naţionala SUA, la Beijing 2008 şi la Londra 2012.

În 1996 a fost selectat direct de pe băncile liceului, iar cariera lui a fost de atunci numai în ascensiune. L-a avut adversar pe Michael Jordan, în ultimele meciuri ale acestuia, și coechipier pe Shaquille O'Neal. Când a renunțat la baschet, LA Lakers i-a retras ambele tricouri purtate de-a lungul timpului, cel cu numărul 8, dar și cel cu numărtul 24.


    Kobe Bryant a jucat 20 de ani la LA LakersFoto: EPA
Kobe Bryant a jucat 20 de ani la LA LakersFoto: EPA

Kobe Bryant a câștigat un Oscar în 2018

Iubirea pentru baschet nu s-a terminat atunci când a renunțat la a mai juca în mod profesionist, ci s-a transformat într-un scurtmetraj de animație care i-a adus lui Kobe Bryant și un premiu Oscar, în 2018.

UPDATE. În accident a murit și Gianna, fiica de 13 ani a lui Kobe Bryant

Conform tmz.com, Gianna Maria Onore, una dintre cele patru fiice ale sale, se afla și ea în elicopter și a decedat. Kobe Bryant, Gianna și celelalte persoane din elicopter mergeau la Academia Mamba, lângă Thousand Oaks, în regiunea Ventura din California.

Cu câteva ore înainte să moară, Kobe a postat un mesaj pe Twitter. L-a felicitat pe LeBron James, baschetbalistul lui Los Angeles Lakers, pentru recordul de puncte înscrise în NBA. Cu 33.644 de puncte, James tocmai îl depășise pe Kobe Bryant în ierarhia all-time a NBA. ”Continuă să duci jocul înainte, LeBron James! Mult respect, fratele meu #33644”, a scris Bryant pe Twitter.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net