Bătălie pentru Cupa Kiseleff

Ultima actualizare:

    În meciurile cu Rusia, Stejarii și-au dovedit mai mereu superioritatea pe înaintareFoto: sportpictures.eu
În meciurile cu Rusia, Stejarii și-au dovedit mai mereu superioritatea pe înaintareFoto: sportpictures.eu

Echipele de rugby ale României și Rusiei își vor disputa sâmbătă, 6 martie, la Soci, un trofeu acordat în confruntările directe

Pregătiți de antrenorul englez Andy Robinson, Stejarii vor debuta la sfârșitul acestei săptămâni în ediția 2021 a Rugby Europe International Championship, competiție care contează și pentru preliminariile Cupei Mondiale. Pe lângă miza obișnuită, a mai apărut una. Conform unui obicei din rugby, federațiile de la București și Moscova au convenit să pună în joc la meciurile directe un trofeu care va purta numele contelui rus Pavel Kiseleff (1788-1872), generalul-guvernator ale cărui reforme au schimbat radical administrația în Țara Românească și în Moldova. De asemenea, ca ambasador al Rusiei la Paris, în perioada 1856-1862, acesta a sprijinit unirea Principatelor Române. Cupa Kiseleff va fi pus în joc în toate meciurile directe, internaționale, disputate la nivel de seniori, mai puțin la cele ce au loc la Cupa Mondială de Rugby și în play-off-ul de calificare la această competiție.Președinte al forului european, Octavian Morariu a salutat demersul: "Am încredere că această nouă inițiativă va crește nivelul jocului în Europa și că va atrage din ce în ce mai mulți suporteri". În timp ce șeful FRR,  Alin Petrache, a subliniat că “România și Rusia sunt legate de o tradiție lungă în rugby și acest trofeu vine să onoreze istoria bogată pe care o avem împreună".Programată la ora 14.00, la Soci, confruntarea este cea de-a 25-a din istorie. România a câștigat 16 meciuri, Rusia s-a impus în 7, iar unul s-a încheiat la egalitate.

Alte trofee care se acordă în meciuri de rugby

Cupa Calcutta: Anglia - Scoția (1879)Bledisloe Cup: Australia - Noua Zeelandă (1932)Millennium Trophy: Anglia - Irlanda (1988)Centenary Quaich: Scoția – Irlanda (1989) Trofeul Bicentenarului: Australia - Franța (1989)Cupa Cook: Anglia - Australia (1997)Hopetoun Cup: Australia - Scoția (1998)Lansdowne Cup: Australia -  Irlanda (1999)Trofeul Eurostar: Anglia – Franța (2000)Mandela Challenge Plate: Africa de Sud - Australia (2000)Puma Trophy: Argentina - Australia (2000)Cupa Antim Ivireanu: România - Georgia (2002)Freedom Cup: Africa de Sud - Noua Zeelandă (2004)Cupa Garibaldi: Franța -  Italia (2007)Pershing Cup: România - SUA (2014)Auld Alliance: Scoția – Franța (2018)Cupa Doddie Weir: Scoția – Țara Galilor (2018)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net