Bazaliu și Laslo au fost înlocuite cu Polocoșer și Vizitiu în lotul României pentru CM de handbal

Ultima actualizare:

    Bianca Bazaliu și Cristina Laslo au participat la antrenamentul de luni cu echipa RomânieiFoto: Marian Burlacu
Bianca Bazaliu și Cristina Laslo au participat la antrenamentul de luni cu echipa RomânieiFoto: Marian Burlacu

În contextul în care Cristina Laslo (23 de ani) și Bianca Bazaliu (23 de ani) sunt suspectate că au folosit o terapie cu laser intravenos ce ar fi interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), cele două jucătoare au fost înlocuite în lotul național de handbal care se deplasează mâine în Japonia, pentru Campionatul Mondial (30 noiembrie - 15 decembrie).

Inițial, alături de cele două jucătoare a fost inclusă, potrivit gsp.ro, și Daria Bucur (20 de ani), însă ulterior s-a aflat că în această postură ar fi Daciana Hosu (21 de ani), unul dintre portarii echipei Corona Brașov. Este de precizat că Agenția Națională Antidoping n-a divulgat identitatea sportivelor notificate, dând următorul comunicat de presă: ”Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată. În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri,  ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse”.   La Campionatul Mondial de handbal din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie), echipa României a fost repartizată în Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan. Primele patru clasate se califică în faza a doua a competiției. 

Lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal din JaponiaPortari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska (SCM Rm. Valcea), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)Extreme stânga: Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău) Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare) Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (SCM Rm. Vâlcea) Interi dreapta: Daria Bucur (Corona Brașov), Patricia Vizitiu (SCM Craiova). Extreme dreapta: Aneta Udriștoiu (Dunarea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Raluca Băcaoanu (SCM Rm. Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net