Bitang şi Bellu forţează mâna Comitetului Olimpic

Ultima actualizare:
Program
Program

Se anunţă nori negri peste gimnastica feminină. Octavian Bellu şi Mariana Bitang lasă să se înţeleagă că vor pleca de la lot. Argumentul principal e că le-au expirat contractele şi că încă nu au negociat nimic.

Cei doi au lăsat de înţeles că decizia lor de a continua depinde de succesul negocierilor cu Federaţia Română de Gimnastică şi cu cei din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

„Nu am declarat că îmi dau demisia, că plec în străinătate. Nimeni nu a ieşit public să spună: «Gata, plecăm de la lot, ne dăm demisia şi abandonăm totul».

Ca să faci un proiect trebuie să cunoşti opţiunea copilului, a sportivului, dacă mai continuă sau nu.

Toată lumea are nevoie în primul rând de odihnă, atât fizică, cât şi psihică, pentru a lua decizii.

Nu suntem genul de oameni care să luăm decizii la cald sau sub presiune", a spus Bitang.

Bellu: "Ne liniştim la creier şi după aia decidem ce vom face"

simeon stalpnicul png

„Cred că toată această tevatură a plecat de la faptul că înţelegerea cu FRG a fost până la Jocurile Olimpice.

Contractul expiră la finalul acestei luni. Ce se va întâmpla după întoarcerea acasă, ce strategie va gândi federaţia pentru următoarea etapă...

O strategie poate să cuprindă persoane sau să nu le mai cuprindă...Cea mai mare îngrijorare trebuie să o avem nu la colectivul tehnic, ci la colectivul de gimnaste.

Să lăsăm lucrurile să se desfăşoare normal. Acasă avem tot timpul să discutăm despre proiectul respectiv. Ne liniştim la creier şi după aia decidem ce vom face", a afirmat, la rându său, Bellu.

Ce vor cei doi? Bellu şi Bitang sunt conştienţi că numele lor au devenit sinonime pentru succes, aşa că nu vor accepta să se înhame la muncă fără să ştie pe ce lot se vor baza.

Totodată, ei ar vrea ca FRG şi COSR să le pună la dispoziţie condiţii mai bune de pregătire.

De exemplu, Mariana Bitang s-a plâns în nenumărate rânduri pentru că nu are la dispoziţie un podium la antrenamente, acea platformă de un metru înălţime pe care sunt montate aparatele.

Investiţia în acest caz ar fi de numai 80.000 de euro, o sumă infimă dacă ne gândim la banii care se cheltuie în fotbalul românesc.

Nu în ultimul rând, este posibil ca cei doi tehnicieni să solicite şi o mărire de salariu, având în vedere rezultatele pe care le-au obţinut în 2012.

Alte tentative de renunţare ale celor doi

Iulie 2001. Şi-au anunţat intenţia de a părăsi lotul din cauza problemelor financiare. Cei doi s-au răzgândit după o vizită la Cotroceni, preşedintele Iliescu asigurându-i că se va implica personal în rezolvarea problemelor.

Noiembrie 2001. După CM, au refuzat să revină la Deva, declarându-se ofensaţi de premiile prea mici oferite de stat. Guvernul a majorat premiile.

Februarie 2003. Şi-au prezentat demisiile după ce au fost acuzaţi de câteva gimnaste, printre care Sabina Cojocar şi Alexandra Marinescu, că le tratează dur în cantonament şi că le pretind un comision de 30% din câştiguri. După negocieri, s-au răzgândit.

Ianuarie 2005. O campanie ostilă a presei şi procesul cu Oana Petrovschi au fost motivele care i-au determinat să se răzgândească din nou. Au fost convinşi să revină după îndelungi stăruinţe.

August 2005. Cei doi antrenori şi-au reziliat contractele cu FRG, după ce conducerea forului a decis să desfiinţeze lotul olimpic de la Deva. Bellu şi Bitang au devenit consilieri prezidenţiali.


    Program
Program

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net