Bogdan Burcea, selecționerul motociclist

Ultima actualizare:

    Bogdan Burcea, cel mai motociclist dintre selecționeri
Bogdan Burcea, cel mai motociclist dintre selecționeri

Ce au în comun motocicletele și handbalul? În cazul de față pe Bogdan Burcea, antrenor la SCM Craiova și al echipei naționalei feminine. În vârstă de 48 de ani, selecționerul ”tricolorelor” și-a petrecut mai bine de jumătate din viață pe motoare cu mulți cai putere.

După cum recunoaște, adrenalina de la handbal nu se compară, însă, cu ce trăiește într-o plimbare cu Harley-ul. ”În 1995 am condus pentru prima dată o motocicletă. Este un sentiment aparte când ies la plimbare, merg la drum lung, nu se compară cu a conduce o mașină. Pe motor mă relaxez, pur și simplu uit de tot când sunt cu motocicleta. În puținele zile libere încerc să fac drumeții cu prietenii, în grupuri de 3-4. Sunt mulțumit de motocicleta nouă, aș lua-o în casă, dacă aș avea posibilitatea asta. Pentru mine, motocicleta valorează cât zece mașini. Orice mașină mi-ai arăta, aș prefera motorul”, recunoaște Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României. El e foarte mândru că pasiunea pentru motoare I s-a transmis și fiului său, David. ”E pasionat, savurează toate plimbările pe care le avem, stă foarte relaxat, cred că în viitor va conduce și el motocicleta”, anticipează Burcea.

Bogdan Burcea ar vrea să facă înconjurul Pământului pe motor
Bogdan Burcea ar vrea să facă înconjurul Pământului pe motor

A străbătut țări și a parcurs sute și mii de kilometri pe motor, însă spune că e dispus să facă un lucru de-a dreptul nebunesc. ”M-aș duce de jur împrejurul lumii, dacă mi-ar spune cineva că iau titlul european la handbal. Aș da turul globului, fără discuție! Motocicleta mă încarcă pozitiv pentru munca mea, nu conduc motocicleta și mă gândesc la handbal sau alte probleme, sunt relaxat total”, a mai declarat pentru Sportsnet Bogdan Burcea.

Selecționerul care va conduce naționala României la Europenele din decembrie, spune că fetele de la echipa națională nu au de ce să-l privească cu alți ochi, acum că-i vor afla pasiunea. ”Nu sunt vreun badboy. Nu merg cu viteză mare, îmi place să savurez fiecare minut pe motor. Mai degrabă sunt pe motor ca frumoasa și bestia. Eram un tip mai vulcanic, m-am mai temperat, văd lumea cu alți ochi”, mai spune el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net