Bogdan Stoica poate deveni challenger obligatoriu la titlul mondial dacă se va impune în gala Superkombat din Elveţia

Ultima actualizare:

    Luptătorul român poate atinge borna maximă a carierei luiFoto Click!
Luptătorul român poate atinge borna maximă a carierei luiFoto Click!

Luptătorul român Bogdan Stoica va fi declarat challenger obligatoriu la titlul mondial Superkombat al categoriei cruiser dacă se va impune sâmbătă, la Zurich, în Elveţia, în faţa jamaicanului Horace "Boy Boy" Martin, într-o confruntare care va fi co-main-event-ul galei Superkombat Ediţie Specială.

Deţinător al centurii mondiale între mai 2012 şi decembrie 2013, Stoica (41 victorii, 31 KO - 7 înfrângeri) a bifat trei succese consecutive, iar confruntarea cu Martin (41 de victorii, 20 KO - 5 înfrângeri) va fi decisivă pentru stabilirea aspirantului numărul 1 la titlul suprem. "Am urmărit mai multe meciuri cu el, este neînvins de un an şi jumătate, însă sunt determinat să demonstrez că sunt numărul 1 în lume la categoria asta şi promit că până în decembrie, centura va reveni în România", a declarat Bogdan Stoica (25 de ani).

Este a doua gală Superkombat pe care promoţia condusă de Eduard Irimia o organizează în Elveţia, după cea de anul trecut de la Geneva. "Suntem mândri că am reuşit să dezvoltăm un produs românesc respectat la nivel internaţional, însă în acelaşi timp vrem să păstrăm şi această etichetă tricoloră, aşa că vom continua să organizăm evenimente mari în România. De altfel, următorul va avea loc chiar săptămâna viitoare, la Constanţa, acolo unde vor lupta Cătălin Moroşanu şi fratele lui Bogdan, Andrei Stoica, Sebastian Ciobanu şi Cristian Ristea, dar şi mai mulţi sportivi din noua generaţie", a precizat preşedintele Superkombat, Eduard Irimia.

Cristian Milea îl va înfrunta pe portughezul Francisco Matos

În cadrul galei din Elveţia, de sâmbătă, vor mai lupta alţi doi români. Deţinător al centurii Local Kombat la categoria mijlocie şi neînvins în România de patru ani, Cristian Milea, îl va înfrunta pe portughezul stabilit în Elveţia, Francisco Matos, în timp ce sătmăreanul Anghel Cardoş îl va întâlni pe cel mai bine cotat luptător albanez al momentului, Shkodran Veseli. Evenimentul de la Umwelt Arena va fi transmis în reluare de Eurosport în 93 de ţări. Confruntarea cap de afiş va fi cea dintre englezul Daniel Sam şi olandezul Brian Douwes.

În România, Superkombat va reveni pe 19 iunie, la Sala Sporturilor din Constanţa, atunci când Cătălin Moroşanu îl va întâlni pe cel mai înalt luptător din lume, Colin George (2,07 metri), în timp ce Andrei Stoica se va duela cu francezul Abderrahmane Coulibaly. Gala de la malul mării va putea fi urmărită în direct în 93 de ţări.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net