Brânză are spada frântă

Ultima actualizare:

    Ana Maria Brânză a avut o evoluţie dezamăgitoare la campionatele MondialeFoto: AFP
Ana Maria Brânză a avut o evoluţie dezamăgitoare la campionatele MondialeFoto: AFP

Ieri, Ana Maria Brânză trebuia să ducă echipa feminină de spadă spre aurul mondial. Românca a pierdut lamentabil ultimul asalt din sfertul de finală cu Italia, dovedind că nu face faţă la competiţiile majore.

După 12 ani de carieră, Ana Maria Brânză n-a reuşit încă să ia un titlu mondial individual la spadă (are doar două medalii de bronz, în 2002 şi 2011). Anul acesta, la Kazan, sportiva a fost principala favorită a tabloului feminin, dar a clacat inexplicabil în optimi, bătută de o estoniancă mult mai slab cotată. Revanşa putea să vină ieri, în proba pe echipe, acolo unde România e o forţă tradiţională. Pe hârtie, Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Ana Maria Constantin n-ar fi trebuit să aibă emoţii până în finală. Desfăşurarea competiţiei a fost însă alta, fetele noastre cedând în faza sferturilor, la fel cum se întâmplase în urmă cu doi ani, la JO de la Londra.

A pierdut şase tuşe într-un minut

Bineînţeles, speranţele se legau de evoluţia lui Brânză, aflată pe locul doi în clasamentul mondial. Fragilă psihic, românca a tras extrem de slab, dovadă fiind ultimul asalt din confruntarea cu italiencele. Intrată pe planşă cu misiunea de a recupera un deficit minim (23-24), Ana Maria a reuşit contra-performanţa de a duce scorul la 23-30 în mai puţin de un minut. De-aici, şansele la medalii s-au spulberat, victoriile ulterioare cu China şi SUA clasându-le pe spadasinele noastre pe locul cinci. România se întoarce cu o singură medalie (bronzul lui Dolniceanu la sabie masculin), cel mai slab bilanţ din 2007 încoace.

Spadasinele, fără medalii la Mondiale după cinci ani

2009: -

2010: Aur la echipe

2011: Aur la echipe şi două bronzuri la individual

2013: Bronz la echipe

2014: -

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net