Bucureștiul, capitala baschetului 3x3 în weekend

Ultima actualizare:

    Baschetul 3x3 atrage foarte multi tineri
Baschetul 3x3 atrage foarte multi tineri

În perioada 1-2 septembrie, Mega Mall București găzduiește un eveniment dedicat sportului urban. Cei mai buni jucători de baschet trei la trei sunt așteptați să își reunească forțele în cadrul evenimentului Raiffeisen Bank Mega Mall Streetball, turneu ce face parte din circuitul național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour, sezonul 2018-2019.

Peste 250 de jucători s-au înscris la competiție în mai puțin de 15 minute, dovedind încă o dată popularitatea din ce în ce mai mare a acestei discipline. Ei își vor disputa premii totale în valoare de peste 15.000 de lei, iar campioana la categoria Open Masculin va primi un premiu în bani în valoare de 4500 de lei.

Turneul este inclus în calendarul FIBA 3x3 și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la categoriile Baby (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani, Open (plus 18 ani) și plus 35 de ani.

Toți jucătorii care vor participa la Raiffeisen Bank Mega Mall Streetball  vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni.

Și vizitatorii centrului comercial vor avea parte de distracție pe parcursul celor două zile de eveniment. Mega Mall București împreună cu Sport Arena Streetball vor organiza mai multe concursuri cu premii pentru spectatorii meciurilor de baschet, care sunt așteptați pe Terasa 2B, acolo unde vor fi amplasate terenurile de joc.

Sâmbătă seara va fi organizat un meci caritabil, organizat de Raiffeisen Bank și fundația United Way la care vor participa copii cu situații speciale de la Școala Rut din cartierul Ferentari, București. 

Evenimentul Raiffeisen Bank Mega Mall Streetball  este organizat de Mega Mall București în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de Raiffeisen Bank, Telekom Sport, Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus Cooler, Spartan, Kiss FM, Horizon, Serioux, Ideal Board Games și Pegas.

Baschetul trei la trei este, potrivit unui studiu CIO, cel mai popular sport urban de echipă și a fost inclus în anul 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014 și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. România se află în Top 10 mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3x3.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net