Bucureştiul e lider în Challenge Cup

Ultima actualizare:

Cu un staff tehnic format din francezul Serge Lairle, Eugen Apjok şi Cristi Brănescu, reprezentanta României în a doua competiţie continentală rezervată selecţionatelor de club sau provincialea reuşit un joc bun şi un rezultat pe măsură.

Cu excepţia primelor zece minute, în care peninsularii au marcat prin mijlocaşul la deschidere Barry Irving din două lovituri de pedeapsă (min. 1 şi 8), rugbyştii români s-au apărat cu îndârjire şi au atacat mai variat decât reuşiseră în ultimele meciuri. Nu întâmplător ei au marcat două eseuri, singurele ale partidei, unul la capătul unei acţiuni purtate pe înaintare, prin Cosmin Raţiu (min. 12), celălalt după o şarjă pe treisferturi, prin Gal Csaba (min. 60). Şi jocul cu piciorul a fost mult mai exact decât de obicei, Florin Vlaicu şi Dănuţ Dumbravă reuşind să prindă câteva margini lungi. În plus, Ionuţ Dimofte a izbutit să înscrie prin dropgol (min. 22), alt procedeu care i-a făcut celebrii pe "stejari", însă care nu a mai fost folosit în ultimii ani.

Satisfăcut de joc şi de rezultat, Alin Petrache, preşedintele FR de Rugby, a declarat la final: "Am făcut un pas important pe drumul pe care ni l-am propus să-l urmăm. Am jucat. Am făcut şi faze spectaculoase. Obiectivul selecţionatei Bucureştiului este de a trece de grupe (n.a. se poate reuşi prin clasarea pe primul loc), ceea ce ar reprezenta o premieră pentru rugby-ul românesc".

În celălalt meci din grupă, Bourgoin (Franţa) a învins cu 29-19 pe Leeds (Anglia). În urma acestor rezultate, Bucureştiul ocupă primul loc în grupa A. În meciul următor, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 13.00, selecţionata noastră va întâlni pe Bourgoin, finalista ediţiei precedente a competiţiei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net