Calcă pe urmele lui Schumi

Ultima actualizare:

    În 2017, Mick Schumacher a pilotat, la Spa, monopostul cu care tatăl său a câștigat acolo prima cursă în Formula 1Foto: Guliver / GettyImages
În 2017, Mick Schumacher a pilotat, la Spa, monopostul cu care tatăl său a câștigat acolo prima cursă în Formula 1Foto: Guliver / GettyImages

La 19 ani, Mick Schumacher a obținut primele victorii de cursă în Formula 3

Așchia nu sare departe de trunchi! Iar în cazul lui Michael Schumacher dictonul se confirmă. Fiul său, Mick, a scos capul în sporturile cu motor și visează să concureze în ”Marele Circ”.În urmă cu o săptămână, tânărul pilot a obținut a doua sa victorie din acestă ediția de campionat, în a doua cursă de la Silvestone. Ceea ce l-a adus pe fiul septuplului campion mondial la Formula 1 pe locul 7 în clasamentul Campionatului European F3, cu 136 de puncte. O ”zestre” pe care pilotul echipei Prema a strâns-o prin clasările pe podium la Hungaroring și Zandvoort, dar mai ales prin victoria de la Spa-Francorchamps. O victorie cu atât mai dragă pentru Mick cu cât a fost obținută pe circuitul pe care tatăl său a triumfat pentru prima dată în F1, în 1992. 

A concurat ca Mick Junior

Firește că Schumacher junior a fost atras de mic de sporturile cu motor. În 2008, a început ca orice copil cu karting-ul. Și a concurat ca Mick Betsch, adică purtând numele de fată al mamei sale pentru a nu atrage atenția presei. Șase ani mai apoi, sub numele Mick Junior, devenea vicecampion mondial. Abia în 2015, și-a făcut debutul în ADAC Formula 4 ca Mick Schumacher. Clasat pe locul 2 la ”general”, în 2016, a trecut în Formula 3, anul trecut. Tot la volanul unui monopost al echipei Prema. ”Talentul există, însă numele singur nu poate câștiga puncte. Trebuie să muncească din greu”, spunea, în acel moment, despre Mick, patronul team-ului, Rob Niessing. Iar tânărul a confirmat rapid. Fiindcă dacă anul trecut a izbutit o singură clasare pe podium, la Monza, terminând pe locul 12 în clasamentul general al piloților, în ediția în curs și-a ilustrat ambiția și talentul.Dincolo de toate calitățile dovedite în curse, Mick a arătat o înțelepciune oarecum nefirească pentru un tânăr de 19 ani. În 2017, declara că nu e încă pregătit pentru Formula 1, că dorește să progreseze. ”Trebuie să fac lucrurile cât mai bine. Obiectivul meu este să mă bat cu cei mai buni. Iar ei sunt în Formula 1”, a declarat Schumacher Junior.  

Vărul lui Mick concurează în karting

Și fiul lui Ralf Schumacher își dorește să ajungă în Formula 1. La 16 ani, David Schumacher este pilot de karting. Nepotul lui Schumi a declarat în ”Sport Bild”: ”Vreau să fiu pilot. Și sper să-mi găsesc o echipă bună. Îmi doresc ca într-o zi să particip la o cursă de Formula 1 alături de vărul meu, Mick”.  

Imobilizat la pat după ce a suferit un accident la schi, în urmă cu cinci ani, Michael Schumacher este îngrijit la o proprietate pe care o deține în Elveția, în apropierea Lacului Leman. Recent, familia sa a dezmințit zvonul privind mutarea sa în Mallorca (Spania). Septuplu campion mondial, Schumi deține recordul de victorii (91) și clasări pe podium (155) în Formula 1. 

Gilles și Jacques Villeneuve (Canada)Mario și Michael Andretti (SUA)Jack și David Brabham (Australia)Wilson și Christian Fittipaldi (Brazilia)Graham și Damon Hill (Marea Britanie)Jan și Kevin Magnussen (Danemarca)Satoru și Kazuki Nakajima (Japonia)   Jonathan și Jolyon Palmer (Marea Britanie)Nelson și Nelson Angelo Piquet (Brazilia)Keke și Nico Rosberg (Finlanda/Germania)Jos și Max Verstappen (Olanda)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net