Calificarea gimnastelor la Jocurile Olimpice, în pericol!

Ultima actualizare:

    Larisa Iordache s-a accidentat  grav la mână în timpul  unui antrenament la bârnă,  aparatul ei preferatFoto: AP
Larisa Iordache s-a accidentat grav la mână în timpul unui antrenament la bârnă, aparatul ei preferatFoto: AP

Se spune că un necaz nu vine niciodată singur, iar la lotul de gimnastică acest lucru se confirmă pe deplin. După ce că aveam probleme cu ratarea calificării automate la JO, acum ni s-a accidentat şi liderul echipei, Larisa Iordache.

În vârstă de 19 ani, Larisa Iordache părea a fi cea mai în formă sportivă aflată în lotul pregătit de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, care se ocupă de participarea la concursul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, programat în perioada 16-19 aprilie. Larisa, vicecampioană mondială, s-a accidentat la un antrenament la bârnă, în urma unei căderi de pe aparat, fiind diagnosticată cu fractură la degetul unei mâini, ceea ce impune intervenţia chirurgicală şi o perioadă de refacere estimată la 6 săptămâni. Adică îşi va încuraja de la distanţă coechipierele în Brazilia.

Din păcate, asta înseamnă un mare punct în minus pentru echipa noastră, căci Larisa era una dintre gimnastele care avea exerciţii foarte bune la toate cele patru aparate, fiind foarte dificil de înlocuit. Ea a cucerit până acum două medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, cinci medalii de aur, şapte de argint şi patru de bronz la Europene.

România, care nu a lipsit niciodată de la Jocurile Olimpice după 1944, va tremura acum serios pentru obţinerea calificării la cea mai mare competiţie din lume. Pentru aceasta, fetele care le au acum ca lidere de valoare pe Cătălina Ponor şi Diana Bulimar, vor trebui să se claseze între primele 4 la concursul la care participă 8 echipe.

Echipa feminină de gimnastică a României şi-a pierdut liderul, pe Larisa Iordache!
Echipa feminină de gimnastică a României şi-a pierdut liderul, pe Larisa Iordache!

Click! spune

România, medaliată cu echipa la fiecare ediţie a JO, începând din 1976, va evolua pentru prima oară la un turneu preolimpic, tot la Rio, între 16-19 aprilie 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net