Echipa feminină de handbal Dunărea Brăila se întărește serios pentru viitorul campionat. Gruparea și-a asigurat serviciile interului dreapta norvegian Amanda Kurtovic (29 de ani), jucătoare care are în palmares titlurile olimpic, mondial și european, precum și Liga Campionilor.


Preşedinte la HC Dunărea Brăila, George Caranica a declarat pe pagina de Facebook a grupării: „Amanda Kurtovic este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titlurile de campioană olimpică, mondială şi europeană spun multe despre ea. Va fi o jucătoare de bază la noi în echipă, fiind considerată una dintre cele mai bune handbaliste din lume pe postul de inter dreapta. Ne bucurăm că reuşim să aducem la Brăila jucătoare cu experienţă în campionate puternice şi competiţii internaţionale”.
Amanda Kurtovic a cucerit medalia olimpică de aur la Londra, în 2012. Ea mai are în palmares titlul mondial în 2011 şi 2015, precum şi pe cel european în 2016. Ea a cucerit Liga Campionilor în 2011, cu Larvik, însă fără a participa la finală. De asemenea, a obţinut şi o medalie de bronz în Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, pentru care a evoluat timp de doi ani competiționali, răstimp în care a câștigat şi Liga Naţională, Cupa României şi Supercupa României.
Handbalista norvegiană a comentat transferul: „Aştept cu nerăbdare startul noului sezon. Am stat în România doi ani şi sunt fericită că mă reîntorc. Liga din România este una puternică şi pe noi, jucătoarele, acest lucru ne ambiţionează şi mai mult. Brăila a format o echipă cu jucătoare valoroase şi cu un tehnician profesionist şi sunt mândră că fac parte din acest proiect. Îmi doresc medalii şi să evoluăm în viitor în cupele europene. Sunt convinsă că vom realiza lucruri frumoase împreună”, a spus Kurtovic.
Pentru viitorul an competițional, Dunărea Brăila le-a mai transferat pe braziliencele Mayssa Pessoa (portar), care revine în România, Larissa Fais Munhoz Araujo (extremă stânga), Jessica Quintino (extrema dreapta), Samara Da Silva (inter stânga), Ana Paula Rodrigues Belo (centru) şi Francielle Gomes da Rocha (centru), precum şi pe apărătoarea suedeză Sabina Rosengren Jacobsen. Portarul Elena Şerban, interul stânga belarus Maria Kanaval şi extrema stângă nord-macedoneană Jovana Sazdovska şi-au prelungit contractele. Echipa va fi antrenată de danezul Morten Soubak, fostul selecţioner al Braziliei.

 
 
Loading...