Campioana olimpică, adversara României pentru Tokyo 2020 la handbal

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a jucat contra Norvegiei și la Jocurile Olimpice din 2016FOTO: Guliver/ Gettyimages
Cristina Neagu a jucat contra Norvegiei și la Jocurile Olimpice din 2016FOTO: Guliver/ Gettyimages

Handbalistele vor avea o primăvară foarte dificiă. Ele și-au aflat toate adversarele din turneul preolimpic și viitorul nu se arată deloc bun pentru naționala antrenată încă de Tomas Ryde.

Deja se știa că, prin prisma locului 12 ocupat la Campionatul Mondial, România va juca în turneul preolimpic ca din postura de a doua reprezentantă a Europei necalificată de la CM. Numai că acea poziție ne aducea într-o grupă de coșmar, alături de ocupantele locurilor 4 și 5 la Mondiale și de a treia clasată din Asia, Coreea de Nord. Vineri, ”tricolorele” aflaseră și adversara venită de pe locul 5 de la Mondiale, aceasta fiind Muntenegru. Iar ieri dimineață, a venit și numele ultimei adversare, care prin modul în care joacă și prin palmares, a devenit principala favorită la calificare: campioana olimpică, Norvegia. Nordicele, triple campioane mondiale, au pierdut cu scorul de 33-28 (18-15) finala mică a CM, în fața Rusiei.

Dacă nu apare vreo surpriză, gazda turneului de calificare la Jocurile Olimpice va fi Norvegia, deci șansele noastre de a învinge formația nordică sunt foarte mici, dacă nu se va schimba ceva în atitudinea ”tricolorelor”. Astfel, meciul cu Muntenegru, care la Mondiale ne-a învins la un gol diferență, devine adevărata finală de accedere la Jocurile Olimpice și probabil că spre acea partidă va curge pregătirea jucătoarelor noastre.

Meciurile pentru calificarea la Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 19-22 martie 2020. Vor fi trei turnee preolimpice, primele două clasate din fiecare serie obținând biletele pentru Tokyo.

Cele trei turnee preolimpice sunt următoarele: Turneul 1: Spania, Suedia, Argentina, Senegal. Turneul 2: Rusia, Serbia, China, Ungaria. Turneul 3: Norvegia, Muntenegru, România, Coreea de Nord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net