Campioanele Europei la baschet 3x3 se decid la București!

Ultima actualizare:

    Bogdan Popescu si Angel Santana au fost campioni europeni acum doi ani
Bogdan Popescu si Angel Santana au fost campioni europeni acum doi ani

Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din Europa își dau întâlnire la București, între 2 și 4 septembrie, la cea de-a doua ediție a Campionatelor Europene de Baschet 3x3.

Evenimentul va avea loc în AFI Palace Cotroceni, în zona patinoarului, iar festivitatea de deschidere se va desfășura vineri, 2 septembrie, începând cu ora 16.45.

În total 24 de echipe naționale, 12 la masculin și 12 la feminin, din 16 țări, se vor duela în arena special amenajată pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, de-a lungul a trei zile pline de baschet dar și de demonstrații de slam-dunk, freestyle, street-dance și concursuri pentru public. Accesul este liber.

Naționala României va încerca să își apere titlul cucerit în competiția masculină în 2014, dar va avea o adversară dificilă încă din faza grupelor. Tricolorii (Bogdan Popescu, Angel Santana, Cătălin Vlaicu și Cătălin Bordei) se vor reîntâlni cu Rusia, echipă pe care au învins-o chiar pe propriul teren, la precedenta ediție a Mondialelor, Moscova 2014. Între timp Rusia a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku, din 2015 și este una dintre favorite la București.

Cea de-a treia echipa din grupă este naționala Slovaciei. Primele două echipe se califică în faza sferturilor de finală.

La feminin, România (Gabriela Mărginean, Anca Șipoș, Sonia Ursu și Andra Haas) se va duela cu vechea rivală Ungaria. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară chiar în vara acestui an, la turneul de calificare din Andorra, acolo unde vecinele noastre s-au impus în finală cu 17-10. România a învins Ungaria de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball.

Din grupă mai face parte și Belgia, medaliată cu bronz la prima ediție a Europenelor, care a avut loc tot la București, în Piața Universității, în 2014.

Din programul Campionatelor Europene de Baschet 3x3 face parte și un incendiar concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni atleți din Europa. Fanii vor putea de asemenea să vadă momente de freestyle cu mingea de baschet, vor putea la rândul lor deveni staruri în concursurile care le sunt dedicate, iar majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioane europene alături de trupe de street-dance, vor întreține atmosfera în pauze.

Campionatele Europene de Baschet 3x3 se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Baschet și sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și a Universității Politehnice București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net