Campion la karate, spânzurat în fântână!

Ultima actualizare:
Fost câştigător al titlului  mondial, Pavel Vancea  (47 de ani) s-a sinucis în  faţa locuinţei sale din  Săldăbagiu de Munte
Fost câştigător al titlului mondial, Pavel Vancea (47 de ani) s-a sinucis în faţa locuinţei sale din Săldăbagiu de Munte

Dramă în lumea sportului românesc. Fost campion mondial la karate tradiţional, până mai ieri antrenor secund al naţionalei şi preşedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, Pavel Vancea a fost găsit spânzurat în fântâna din curtea casei pe care o avea în Săldăbagiu de Munte.

Solicitat să intervină, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" n-a putut face altceva decât să constate decesul.

O echipă de criminalişti ai Poliţiei judeţene Bihor a preluat cazul, urmând a stabili cauzele care au condus la moartea lui Vancea.

Potrivit unor surse judiciare, oamenii legii au găsit un bilet care ar fi fost lăsat de fostul sportiv înainte să se sinucidă.

Căsătorit, tată a doi copii, performerul este descris de apropiaţi drept un tip echilibrat.

"Era ultimul om la care mă aşteptam să apeleze la un asemenea gest. Sunt consternat. Îl respectam şi de multe ori l-am dat exemplu la evenimentele publice.

Era un copil cu suflet bun, optimist, dădea încredere şi celor din jur. Nu ştiu ce a putut să-l ducă la acest gest extrem.

Dar, ca şi sportiv, indiferent care ar fi fost problemele, nu ar fi trebuit să apeleze la aşa ceva.

Pierdem un coleg şi un om respectat, un sportiv şi antrenor model pentru elevii săi", a declarat Ionel Bungău, directorul CS Crişul Oradea.

Ultima apariţie publică a lui Pavel Vancea s-a produs în 14 ianuarie, când a condus gala laureaţilor clubului sportiv din Oradea.

Atunci, el s-a plâns de dificultăţile financiare ale grupării pe care o conducea: "2011 a fost un an greu din punct de vedere financiar.

Nu ştiu ce va fi în 2012, dar datoria noastră este să privim înainte şi să facem totul la maxim".

A adus primul titlu mondial la karate tradiţional

Ca sportiv, Vancea a debutat în echipa naţională de karate tradiţional în 1990, iar trei ani mai târziu a devenit primul român campion mondial de karate.


    Fost câştigător al titlului  mondial, Pavel Vancea  (47 de ani) s-a sinucis în  faţa locuinţei sale din  Săldăbagiu de Munte
Fost câştigător al titlului mondial, Pavel Vancea (47 de ani) s-a sinucis în faţa locuinţei sale din Săldăbagiu de Munte

În decursul anilor, sportivul şi-a adjudecat mai multe titluri europene, dar şi mondiale.

Preşedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, Vancea a fost şi antrenor secund al naţionalei de karate tradiţional al României cu care a participat, anul trecut, la a 20-a ediţie a Campionatelor Europene pentru seniori şi juniori.

Totdată, Vancea a fost secretar al Asociaţiei judeţene de karate tradiţional, respectiv secretar al Asociaţiei judeţene "Sportul pentru toţi".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net