George Buta, campion mondial la biatlon pe role, a avut 12 secunde avans la intrarea în poligon la ultima tură

Ultima actualizare:

    George Buta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din CehiaFoto: Facebook / CS Dinamo
George Buta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din CehiaFoto: Facebook / CS Dinamo

Devenit campion mondial la biatlon-role, la Nove Mesto (Cehia), dinamovistul George Buta (28 de ani) a vorbit despre condițiile meteo neprielnice în care s-a desfășurat întrecerea din proba de super sprint 7,5 kilometri.

CS Dinamo - Centrul Sportiv Brașov a onorat performanța sportivului printr-o conferință de presă organizată la Cheile Grădiștei Fundata la care au fost prezenți vicepreședintele Adrian Popescu și Iulian Ghiță din partea CS Dinamo, respectiv Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon.George Buta a declarat că ”obiectivul meu la Mondiale a fost un loc în Top 10. Condițiile au fost dificile. A plouat, a fost frig. Când am intrat în poligon, la ultima tură, am fost singur, cu 12 secunde avans. Mi-a fost greu să mă concentrez. Vreau să-i mulțumesc domnului Petre Rădescu, care m-a ajutat să-mi stăpânesc emoțiile”.George Buta a izbutit în Cehia, la Nove Mesto, primul succes de acest calibru din istoria biatlonului românesc. El s-a impus în proba de super sprint de 7,5 km, având patru trageri fără penalizare. Cronometrat în 19:36,5 minute, dinamovistul i-a devansat pe Yaroslav Kostyukov (Rusia / 19:47,5) şi Florent Claude (Belgia / 19:52,2). ”Este o mare surpriză şi pentru mine acest rezultat. Sunt fericit şi sper să mă calific la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022!”, a spus campionul mondial, care, la ediția din 2018, a ocupat locul 37 la individual și 14 cu ștafeta.George Buta s-a născut în 4 mai 1993, la Brașov. La început, acesta a participat la competiții de schi fond. În 2012, a trecut la biatlon. În același an, a fost selecționat în lotului de juniori al României pentru Campionatul European. În 2014, a debutat la Cupa Mondială, la Hochfilzen. La începutul sezonului 2015/2016, a ocupat locul 33 într-un concurs individual ținut la Ostersund.

La ediția 2021 a CM de biatlon pe role, România a mai cucerit o medalie de bronz prin Cornel Puchianu la 7,5 km sprint. Țara noatră a ocupat locul 2 în clasamentul pe medalii, după Cehia, care a avut patru de aur și una de argint. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net