Campionul paralimpic urmează modelul Hagi în ciclism!

Ultima actualizare:

    Eduard Novak
Eduard Novak

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a lansat zilele trecute, la Miercurea Ciuc, prima academie de ciclism din Europa de Est, intitulată ''Novak Cycling Academy''. Președintele FR Ciclism spune că succesul echipelor Viitorul și Voluntari (ambele cu Academii de fotbal) ar trebui să fie un model și pentru alte ramuri sportive.

"Novak Cycling Academy'' are ca scop cooptarea unui număr de 50 de copii și pregătirea lor într-un cadru centralizat pentru ciclismul de performanță în următoarele trei cicluri olimpice. Cei mici vor beneficia pe lângă antrenamente specifice și de nutriționist, psiholog și fizioterapeut. "Eu am început ciclismul abia la 25 ani și am învățat totul de pe internet. După Paralimpiada de la Rio, mi-am concentrat atenția pe acest proiect unic. Pentru tinerii de azi, e greu să facă sport de performanță cu atâtea informații negative în jurul lor. Academia Novak va fi o instituție de sport, care îi va pregăti și pentru viață, deoarece doar cu o educație corespunzătoare pot ajunge mari campioni", a declarat Eduard Novak la lansarea primei Academii de Ciclism din Estul Europei. 


    Peste 50 de copii se vor pregăti la academie
Peste 50 de copii se vor pregăti la academie

"Dacă vrem însă să concurăm cu forțele planetei în ciclism, trebuie să creștem generații de sportivi profesioniști încă de la vârste fragede. Nu mă pasionează fotbalul în general, dar e de admirat ce a făcut Hagi la Viitorul. Visul meu este Academia Novak să producă măcar un medaliat olimpic în următoarele trei cicluri olimpice", a spus Novak.

Manager al Tușnad DRAG Cycling Team, singura echipă continentală din România, Eduard Novak pariază în acest sezon pe o formulă mixtă între cicliști ciucani și 4 străini (3 rutieri din naționala Argentinei și un rus). Principalul obiectiv al TDCT în 2017 este clasarea pe podium cu echipa la Turul Ungariei și Turul Serbiei și câștigarea Turului Ținutului Secuiesc. Fost câștigător al Turului Moscovei în 2014, Leonid Krasnov (29 ani) revine în ciclism după 2 ani de absență.


    Echipa de la Novak Cycling Academy
Echipa de la Novak Cycling Academy

 "Nu știam mai nimic despre ciclismul din România, dar văd că există multă dragoste pentru acest sport aici, deci și potențial. Îmi doresc să revin în elita mondială cu sprijinul colegilor de la Tușnad DRAG Cycling. Obiectivul meu este să obțin minimum două victorii în acest sezon și să reintru într-o condiție bună pentru a putea forța participarea în viitorul apropiat la Campionatul European și Mondial", a precizat Leonid Krasnov la prezentarea echipei din Harghita.

 Eduard Novak a vorbit și despre planurile de a transforma Tușnad DRAG Cycling Team într-o echipă pro-continentală (eșalonul doi valoric pe plan mondial). "Momentan nu văd sensul de a forța trecerea la o categorie superioară deoarece, în afara problemelor de buget, nu avem cicliști autohtoni la acest nivel. Sper ca în următorii opt ani lucrurile să se schimbe totuși și să avem totuși o echipă pro-continentală în România, la Miercurea-Ciuc sau în altă parte. Academia Novak este un prima pas în acest sens", a concluzionat președintele FR Ciclism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net