Campionul Turului Franței, din Sibiu, pe Champs Elysees

Ultima actualizare:

    Egan Bernal, campionul Turului Frantei 2019FOTO: EPA
Egan Bernal, campionul Turului Frantei 2019FOTO: EPA

Rutierul columbian Egan Bernal și-a trecut în palmares Turul Bihorului 2016 și în Sibiu Cycling Tour 2017. Semn că în țara noastră se pot organiza întreceri atractive de ciclism.

Speranțele francezilor de a vedea un nou compatriot intrând trimfător, cu plutonul, pe Champs Elysees, s-au risipit în etapa de vineri. Atunci a apărut în prim-plan Egan Bernal, un rutier care, deși a câștigat Tour de l'Avenir (2017), Turul Californiei (2018), Paris - Nisa și Turul Elveției (2019), nu era atât de cunoscut. Preluând tricoul galben de la Julian Alaphilippe, care îl purtase timp de 14 etape, el a devenit primul columbian care se impune în Le Tour și, totodată, la 22 de ani, cel mai tânăr câștigător din 1909 încoace! 

Urmat de colegul său din echipa Ineos, Geraint Thomas, câștigătorul din 2018, și de Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Egan Bernal a fost felicitat la sosire de Ronald, fratele său de 14 ani căruia îi plătește taxele de școlarizare, precum și de părinții săi, Floresita Gomez, care a fost menajeră în Zipaquira, și German, care a lucrat ca agent de securitate.

Atras spre ciclism de tatăl lui, de asemenea practicant al acestui sport, Egan s-a remarcat în mountain bike, în 2014 și 2015 fiind medaliat cu bronz la Mondialele de cross-country, la categoria sa de vârstă. În 2016, a devenit rutier profesionist în echipa Androni Giocattoli-Sidermec. Și în același an a reușit prima sa victorie într-un tur ciclist, în cel al Bihorului. Apoi, în 2017, a revenit în România și s-a impus la Turul Sibiului. La mai bine de doi ani de la acel succes, Egan a atins Everestul în ciclism: a câștigat Turul Franței. ”Sunt cel mai fericit om din lume!”, a declarat campionul, care a continuat: ”Nu-mi vine să cred… Nu mai am cuvinte!”.     

Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017
Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net