Federația Română de Ciclism (FRC) a anunțat programul ediției din acest an a Turului României. Startul se va da la Timișoara, în 8 septembrie, iar sosirea va fi în București, în 13 septembrie. Totodată, plutonul va străbate Transfăgărășeanul, de la nord spre sud. Participanții, oficialii și persoanele implicate vor fi obligate să respecte un protocol sanitar.Considerat a fi cel mai important eveniment sportiv internațional din țara noastră, în 2020, Turul României este inclus în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), la categoria 2,1. Se estimează ca la startul întrecerii să se alinieze aproximativ 20 de echipe, care vor parcurge un total de peste 800 kilometri și vor traversa unele dintre cele mai spectaculoase zone ale României.
Președinte al Federației Române de Ciclism, Eduard Novak a declarat: „Cu mult entuziasm facem acest anunț: Turul României se va desfășura și în acest an, deși aveam emoții legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediția cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca și până acum, atât amatorilor de ciclism, cât și profesioniștilor din țară și din străinătate. Am pregătit un traseu spectaculos, în 5 etape, care trece și prin Transfăgărășan. Nu doar că ne dorim să promovăm România, dar ne propunem să încurajăm cât mai mult și spiritul de echipă, forța și curajul în depășirea propriilor limite. Îi așteptăm, așadar, pe toți iubitorii de ciclism să ni se alăture în cea mai importantă competiție de gen din România, unde sigur că ne vom întâlni respectând toate normele de igienă și de siguranță impuse. Încă nu știm dacă vom putea să organizăm concursul cu spectatori în contextul dat, însă promitem să ne revanșăm prin transmisiuni zilnice în direct”.
În lungime de 800 km, traseul va străbate Banatul, Transilvania și Muntenia. Întrecerea va debuta cu o cursă-prolog în Timișoara. Apoi se vor derula 5 etape: Etapa 1: Timișoara – Oradea 
Etapa a 2-a: Oradea – Cluj
Etapa a 3-a: Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana
Etapa a 4-a: Brașov – (Transfăgărășan) - Curtea de Argeș
Etapa a 5-a: București.
Cei aproximativ 120 de cicliști invitați se vor lupta pentru următoarele tricouri:
- galben: liderul clasamentului general
-  alb: cel mai bun tânăr (U23)
- roșu: cel mai bun sprinter
- verde: cel mai bună  cățărător
- albastru: cel mai bun român

 
 
Loading...