Câştigătorul Campionatului Mondial de Snooker: Stuart Bingham

Ultima actualizare:

    Stuart Bingham a încununat o carieră de 20 de ani de muncă titanică Foto: Getty Images
Stuart Bingham a încununat o carieră de 20 de ani de muncă titanică Foto: Getty Images

Luni seară, în jurul orei 00:15 teatrul Cricible din Sheffield, locul unde anual are loc campionatul mondial de snooker, a încoronat un nou jucător, după o finală genială în care noul Campion Mondial, Stuart Bingham l-a învins pe Shaun Murphy. La 38 de ani, englezul a devenit căştigătorul Campionatului Mondial de Snooker.

Englezul Stuart Bingham a câştigat, luni seară, la Sheffield, Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Shaun Murphy, scor 18-15. Bingham, în vârstă de 38 de ani, a trecut în sferturi de Ronnie O'Sullivan, iar în semifinale de Judd Trump după două meciuri superbe în care a condus ostilităţile, iar cu Judd a fost nevoie de joc decisiv.

simeon stalpnicul png

Omul care la începutul turneului din acest an pornea la casele de pariuri cu o cotă de 50 la 1 a şocat lumea snooker-ului prin victoria sa. Specialiştii postului Eurosport care au comentat finala au povestit pe parcursul meciului dificultăţile cu care s-a confruntat câştigătorul Campionatului Mondial de Snooker de-a lungul carierei, una în care nu a fost nici spectaculos ca joc, nici carismatic şi nici idolul tribunelor. Poate condiţia omului mediu care este înzestrat cu multă ambiţie şi este dornic de perfecţionare s-ar regăsi cel mai bine în noul Campion Mondial, Stuart Bingham.

Shaun Murphy adversarul acestuia din finală, a câştigat titlul mondial la snooker în urmă cu zece ani şi a fost vicecampion mondial în 2009. Pentru câştigarea titlului mondial, Bingham a primit şi un cec de 300.000 de lire sterline, în timp ce Shaun a fost recompensat cu 125.000.

Câştigătorul Campionatului Mondial de Snooker: Ceremonia de premiere şi interviurile de după meci

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net