În Elveţia se vor disputa, de la mijlocul săptămânii, Campionatele Europene feminine de gimnastică. Ca de obicei în ultima perioadă, aşteptările tuturor se îndreaptă spre Cătălina Ponor, cea mai experimentată sportivă din lotul nostru. Aceasta face sacrificii imense pentru a putea concura.


Operată la tendonul piciorului stâng pe 19 octombrie, la Viena, Cătălina Ponor a lipsit de la Mondialele disputate anul trecut, dar a putut reveni în sală pentru a concura la turneul de calificare la Jocurile Olimpice, din luna aprilie. Chiar dacă România a fost atunci la pământ, ratând calificarea, Cătălina a fost cea mai valoroasă reprezentantă a noastră şi este acum cea mai autorizată candidată la locul pe care gimnastica românească îl va avea la Jocurile Olimpice. 

Cătălina a fost operată anul trecut la tendon

Aflată acum în Elveţia, alături de coechipierele ei mai tinere Anamaria Ocolişan, Maria Holbură, Silvia Zarzu şi Anda Butuc, Cătălina (28 de ani) speră să urce pe podium măcar la bârnă, dacă nu şi la sol. Totul depinde însă de cum îi va rezista piciorul operat, de care are grijă toată lumea ca de ochii din cap. Triplă campioană olimpică la Atena în urmă cu 12 ani, ea are deja un adevărat ritual înainte de fiecare antrenament. Intră în sală cu câteva minute mai devreme, pentru ca piciorul stâng, cel operat la Viena, să-i fie foarte bine bandajat. Apoi, evident, se pregăteşte cu acel bandaj la picior, cu care deja s-a acomodat foarte bine. 

Calificările vor avea loc joi, 2 iunie. Finala pe echipe la senioare va avea loc sâmbătă, în 4 iunie, iar în ultima zi, duminică, 5 iunie, vor avea loc finalele pe aparate.

Loading...