Cătălina Ponor, control decisiv la Viena

Ultima actualizare:

    Cătălina Ponor are în palmares trei titluri olimpice, cucerite la Atena, în 2004Foto: AP
Cătălina Ponor are în palmares trei titluri olimpice, cucerite la Atena, în 2004Foto: AP

Cătălina Ponor se află foarte aproape de revenirea la antrenamentele lotului de gimnastică al României. După şase săptămâni de recuperare în Las Vegas, ea a plecat la Viena pentru un ultim control.

Operată la tendonul unui picior la 19 octombrie, la o clinică din Viena, Cătălina Ponor tocmai a încheiat o perioadă de recuperare de 6 săptămâni la Las Vegas. Acolo unde a făcut exerciţii cu unul dintre cei mai mari specialişti în domeniu, Robert Donatelli. Un fizioterapeut care a pus pe picioare numeroşi sportivi de renume, printre care Andy Roddick, Jimmy Connors, John McEnroe sau Marian Drăgulescu.

După această perioadă, în care Cătălina nu numai că şi-a recăpătat elasticitatea piciorului, dar a şi început să poată efectua - fără durere - exerciţii de gimnastică, ea a revenit în ţară săptămâna trecută. 

Gimnasta speră să primească «verde» pentru a relua pregătirea pentru Rio
Gimnasta speră să primească «verde» pentru a relua pregătirea pentru Rio

Numai că, pentru a putea merge la pregătire, trebuie să primească acceptul medicilor din clinica de la Viena, acolo unde a fost operată. Aşa că, luni, ea a plecat împreună cu antrenorul Octavian Bellu în capitala Austriei cu speranţa că de săptămâna viitoare se va putea alătura fetelor, care deja pregătesc participarea la concursul preolimpic programat în perioada 16-19 aprilie, chiar la Rio de Janeiro, în sala în care se vor desfăşura apoi, în august, întrecerile olimpice propriu-zise. La Jocurile Olimpice se vor califica primele patru echipe din clasamentul turneului preolimpic din primăvară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net