Larisa Iordache a reușit să cucerească, după 7 ani, din nou titlul european la bârnă! Românca a domincat finala de duminică.


Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă şi pe cea de argint la sărituri, la Campionatul European de la Mersin. Silviana Sfiringu, argint la bârnă. Ea a mai obținut și un argint la sărituri.

Acesta e primul titlu continental la bârnă cucerit de românce după reușita Andreei Muntean în 2015. De asemenea, e prima dată după 7 ani când România a obținut aurul și argintul european la bârnă.

Rezultatele obţinute de gimnastele noastre în primele trei finale pe aparate sunt:

Sărituri: Larisa Iordache - medalie de argint (media 13.875), Ioana Stănciulescu -  locul 5 (13.575);

Parelele: Larisa Iordache - locul 4 (13.250);

Bârnă: Larisa Iordache - medalie de aur (14.000), Silviana Sfiringu - medalie de argint (13.800).

În ultima finală a competiţiei, la sol, România va fi reprezentată tot de Larisa Iordache, împreună cu Antonia Duţă.

Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.

Pe echipe, România a obţinut medalia de argint.

Tot duminică, în finalele pe aparate la junioare, Ana Bărbosu a obţinut aurul în toate cele patru probe, iar Andreea Preda a încheiat cu bronz la bârnă şi Maria Ceplinschi cu argint la sol. Junioarele mai au aur pe echipe, iar Ana Bărbosu aur la invididual-compus, alături de argintul Mariei Ceplinschi în aceeaşi probă. România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Junioarele au obţinut 9 medalii în total.

 
 
Loading...