Cel mai important meci al sezonului la volei are loc sâmbătă, la Blaj

Ultima actualizare:

    Maret Balkestein-Grothues, în atac
Maret Balkestein-Grothues, în atac

Campioana României, CSM București, și liderul la zi al Diviziei A1, Volei Alba Blaj, joacă sâmbătă derbyul ultimei etape a sezonului regulat.

Partida de la Blaj pleacă de la avantajul de două puncte al gazdelor (40 de puncte, după 14 jocuri) față de ”tigroaicele” lui Ferhat Akbaș (38 de puncte după 14 jocuri).

În tur, voleibalistele pregătite de sârbul Darko Zakoc s-au impus la București, 3-0 (25-18, 25-20, 25-17). ”Este un meci foarte important pentru noi, poate cel mai important din întreg sezonul. Am pierdut în meciul tur, de la București, atunci am jucat foarte slab, iar acum depinde doar de noi să arătăm ce putem. Blajul are o echipă foarte competitivă, au un blocaj bun, un atac puternic și nu au doar șase jucătoare de top, ci 12, astfel încât dacă cineva nu joacă bine, au rezerve foarte bune care pot intra. Ne-am antrenat mult, suntem încrezătoare în șansele noastre de a câștiga la Blaj. Apărarea noastră este foarte bună, avem un joc rapid și sper ca serviciul să fie un atuu pentu noi”, a declarat Maret Balkestein-Grothues, care e și căpitanul naționalei Olandei.

Fost căpitan al ardelencelor în sezonul trecut când Volei Alba Blaj a jucat finala Ligii Campionilor, Adina Salaoru spune că gruparea din capitală este foarte motivată să răzbune eșecul din meciul tur. ”Venim după o perioadă mai lungă de pregătire deoarece am avut o etapă liberă la sfârșitul săptămânii trecute, în care am reușit să ne consolidăm strategia pentru acest meci. În plus, cred că avem calmul necesar pentru a aborda această partidă cu răbdare, motivație și energie pozitivă. Suntem foarte motivate pentru acest meci, tocmai pentru că jucăm într-un sistem în care totul este cumulativ și acest tip de sistem îți sancționează foarte sever fiecare înfrângere. Nu este un meci de moral, este un meci important pentru noi ca să reechilibrăm situația în clasament și ca să ne apropiem mai mult de țintă noastră și anume de câștigarea campionatului. Pentru noi este foarte important să facem un joc bun de echipă și să punem în aplicare toate indicațiile tactico-tehnice pe care le-am primit. Mai sunt multe meciuri de jucat în acest campionat și cred că, în ciuda speculațiilor, se pot întâmplă destul de multe lucruri până la sfârșit, drept dovadă partida Blaj-Târgoviște”, a declarat Adina Salaoru, care e șicăpitanul naționalei României.

Derby-ul de sâmbătă este ultimul din sezonul regulat, urmând ca după această etapă să înceapă play-off-ul pentru locurile 1-6, cu partide care se vor disputa în sistem tur-retur. Fiecare echipă întră în play-off cu punctele acumulate în prima fază a campionatului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net