Cel mai important Mondial pentru Cătălina Ponor. Iată de ce

Ultima actualizare:

    Cătălina Ponor
Cătălina Ponor

Pentru Cătălina Ponor, Campionatul Mondial de gimnastică programat în acest an la Montreal este de două ori mai important ca altele. Click! vă spune de ce.

În vârstă de 30 de ani, pe care i-a împlinit la 20 august, Cătălina Ponor este cea mai longevivă gimnastă română din ultimele decenii. Ea se află în aceste zile la Montreal, acolo unde a concurat aseară, după închiderea ediţiei, în calificările de la bârnă şi sol. Obiectivul Cătălinei este de a urca pe podium, dar visul secret este acela de a cuceri medalia de aur. Aceasta deoarece, oricât ar părea de surprinzător, vorbind de o sportivă care are 23 de medalii mondiale, olimpice sau europene, ea nu a cucerit niciodată titlul la un Campionat Mondial! Are, în schimb, trei medalii de aur la Jocurile Olimpice şi 8 la Campionatele Europene, ultimul cucerit chiar anul acesta, la Cluj-Napoca.

În plus, marţi seară, Cătălina a şocat pe toată lumea, anunţând că este ultimul Campionat Mondial la care va mai participa. ”Aş vrea să spun, n-aş vrea să spun, dar va fi ultimul pentru mine”, a răspuns Ponor la finalul antrenamentului oficial de pe podiumul de concurs.

Informaţia a fost confirmată pentru news.ro de antrenorul Cătălinei Ponor, Lucian Sandu: „Am auzit că a spus asta, aşa am înţeles şi eu despre decizia sa. Din ce ştiu ar fi vorba despre retragerea din activitate, dar haideţi să vedem ce se mai întâmplă la acest Mondial şi dacă va rămâne aşa”, a spus el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net