Cele mai ciudate sporturi din lume

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Unul dintre lucrurile care ne separă de animale este simţul competiţiei.

Citeşte şi:

«Schiul pe apă este pasiunea mea!»

Unii oameni sunt incredibili!!! Vezi ce pot face! VIDEO

A cerut-o de soţie în faţa fanilor

De fapt, se pare că avem atât de mult competiţia în sânge, încât am început să inventăm cele mai bizare sporturi. Puţin cunoscute dar populare pentru că sunt accesibile tuturor dacă ai mult curaj şi dorinţă de a face mişcare cu orice preţ. Se pare că există peste tot în lume şi sporturi pe care le practică doar anumiţi oameni.

Swamp Soccer

Swamp Soccer-ul este un sport derivat din fotbal, care se joacă în nămol. El este original din Finlanda, unde era folosit iniţial pentru a antrena soldaţii şi atleţii. Primul campionat a avut loc în 1998.

Regulile sunt similare cu cele de la fotbal, cu unele excepţii. Sunt trei feluri de echipe, numai de băieţi, numai de fete şi mixte. Fiecare echipă este formată din câte şase membri. Se joacă în total 24 de minute, împărţite în două reprize egale.

Polo cu elefanţi

simeon stalpnicul png

Jocul de polo este atât de spectaculos datorită folosirii elefanţilor, nişte exemplare splendide şi deosebit de bine dresate. Echipele de poloişti sunt formate fiecare din câte 4 jucători care vor urmări mingea de polo de format standard pe un teren cu dimensiunile de 100 de metri în lungime şi 70 de metri în lăţime.

La fel ca şi la fotbal există un marcaj în centrul terenului şi alte marcaje în zona unde se va puncta reuşită fiecărei echipe. Există şi reguli care interzic rănirea elefanţilor sau a celorlalţi jucători pe durata meciului şi arbitrii penalizează fără nici o milă pe acei jucători care le încalcă.

Hochei sub apă

Hocheiul sub apă a fost inventat în Marea Britanie în anii `50. Este practicat în general de timpul lunilor de iarnă, când apa este rece. Jucătorii poartă un echipament simplu ( adică fără tub de oxigen), o crosă extrem de mică şi un puc care cântăreşte până la 1 kilogram.

Regulile sunt asemănătoare cu cele ale hocheiului pe gheaţă. Fiecare echipă este formată din câte zece membri, dar numai şase dintre ei se duelează în acelaşi timp.

Bossaball

Bossaball-ul este un mix de volei, fotbal, capoeira (arte marţiale de origine afro-braziliană) şi multă acrobaţie pe ritmuri latino. Ideea din spatele Bossaballului este combinaţia dintre cele patru sporturi, practicate concomitent, pe o suprafaţa de trambulină, împărţită la jumătate de o plasă.

În timp ce arbitrează meciul, Dj arbitrul încinge atmosferă cu mixaje latino. Bossaballul se joacă pe echipe de trei, patru sau cinci jucători, fiecare fiind poziţionat într-un loc stabilit. Scopul acestui sport este că echipele să ţintească mingea în terenul advers.

Sepak takraw

Sepak takraw este un sport original din peninsula Malay-Thai. El este un fel de volei în care practicanţii lovesc o minge făcută din împletituri de rattan.

Acest sport ieşit din comun a împrumutat din fotbal abilităţile de a jongla cu mingea. Practic este un tenis cu piciorul însă care nouă europenilor nu prea ne este dat să vedem. Adică e un tenis combinat cu arte marţiale. Săriturile după minge sunt pur şi simplu mortale.

Şah box

Şah-Boxul îşi are originea într-o revistă de benzi desenate, unde a fost descris în 1992, iar primul meci a fost organizat în 2003. Sunt 11 reprize care alternează şahul şi boxul.

După fiecare rundă de box, pugiliştii îşi scot mănuşile şi se aşează în faţă tablei de şah, care este adusă în ring. Cei doi au urechile astupate cu dopuri anti-zgomot din bumbac şi poartă câte o pereche de căşti, din care răsuna muzică heavy metal.

Patru minute sunt dedicate şahului, apoi tabla cu piese e scoasă din ring, mănuşile revin şi începe schimbul de lovituri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net