Cele mai tari faze din ciclism

Ultima actualizare:

Ciclismul este la modul cel mai simplu deplasarea pe sol cu ajutorul bicicletei şi punând-o în mişcare cu muşchii. “Uniunea Ciclistă Internaţională” cu sediul în Elveţia este forul suprem în ciclismul spurtiv şi practic producătorul exclusiv al concursurilor cu cele mai tari faze din ciclism.

Concursurile de obicei au reguli foarte simple. Pleci la start şi ajungi la sosire în cel mai scurt timp, urmând traseul prestabilit. Şi trebuie să faci cursa pedalând pe bicicletă. Cele mai tari faze din ciclism se întâmplă în competiţiile pe care nu mulţi oameni le-ar putea duce la final. 

Cele mai tari faze din ciclism, la cursele solicitante

Ciclismul este genul de sport care te face să-ţi cunoşti limitele. Acest lucru te face mai binevoitor faţă de adversarii alături de care alergi zeci, poate chiar sute de kilometri.

Ca sport ciclismul are două mari forme principale, de la ciclism de şosea şi ciclismul pe terne accidentat. La noi ciclismul pe teren accidentat a luam amploare mai ales la nivel de amatori. Cea mai populară cursă poate fi considerată fără să greşim prea mult primaevadare.ro. Acolo participanţii au trăit pe pielea lor cele mai tari faze din ciclism. Sigur există şi comepetiţii de coborâre dar acolo se aventurează doar amatorii de senzaţii cu adevărat tari.

Cele mai tari faze din ciclism se întâmplă pe asfalt

Când vorbim de ciclismul de şosea treburile se complică. Cursele pot fi de căţărare, contratimp – sportivii pleacă pe rând şi adversarul lor direct este cronometrul -, în linie – concurenţii pleacă toţi odată şi câştigă cel care ajunge primul la linia de sosire, curse de o zi, curse pe etape (cum sunt Turul Franţei sau Turul României) curse pe puncte şi fiecare dintre ele pot fi generatoare de cele mai tari faze din ciclism.

Cursele pe şosea pt fi clasificate şi după durată. Cele clasice durează doar o zi, marile premii durează şi ele doar o zi. Mai sunt tuturi de o săptămână şi tururi de trei săptămâni cu câte o zi pauză la fiecare săptămână. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net