Chester Williams, omagiat la meciul de rugby Dinamo - Timișoara Saracens

Ultima actualizare:

    Înaintea meciului de rugby Dinamo - Timișoara Saracens s-a ținut un moment de reculegere Foto: Marian Burlacu
Înaintea meciului de rugby Dinamo - Timișoara Saracens s-a ținut un moment de reculegere Foto: Marian Burlacu

Primul jucător de culoare de culoare care a evoluat pentru echipa Africii de Sud la Rugby World Cup, campion mondial în 1995, Chester Williams a murit la 49 de ani în urma unei crize cardiace... Socotit un simbol în sportul cu balonul oval, acesta a fost omagiat înaintea meciului dintre Dinamo București și Timișoara Saracens, echipele pe care le-a antrenat în România și cu care a cucerit titlul de campion al țării noastre.

Înaintea partidei disputate astăzi, pe stadionul ”Florea Dumitrache” din Complexul Sportiv Dinamo, s-a ținut un moment de reculegere, iar gazdele au afișat un banner pe care era scris RIP Chester Williams. Născut în 8 august 1970, la Paarl, în Africa de Sud, cel poreclit ”Perla Neagră” a fost cel de-al treilea jucător de rugby de culoare care a disputat un meci-test pentru Springboks după  Errol Tobias și unchiul său Avril Williams. Aripă de treisferturi, Chester a fost, însă, singurul care a făcut parte din echipa care a cucerit titlul mondial în 1995. Iar integrarea sa în echipă și imaginea lui Nelson Mandela purtând tricoul verde al căpitanului Francois Pienaar au marcat acea ediție a Rugby World Cup, prima competiție sportivă majoră organizată în Africa de Sud după abolirea politicii de apartheid.  În 2001, după ce a agățat ghetele în cui, Chester Williams a devenit antrenor. El a pregătit echipa de rugby în 7 a Africii de Sud (2001-2003), selecționata provincială Cats (2004/2005), Uganda (2006/2007) și Tunisia (2007-2012), fiind în 2008 și director tehnic la Dinamo București, cu care a reușit eventul campionat și Cupa României. În 2012, a fost numit antrenor la Timișoara Saracens, formație cu care a cucerit din nou titlul de campion al țării noastre.

Chester Williams a fost personaj în filmul ”Invictus”

În 2009, Chester Williams a fost unul dintre consultanții regizorului Clint Eastwood la filmul ”Invictus”. Rolul aripei de treisferturi este interpretat în acea peliculă de jucătorul de rugby McNeil Hendricks, iar Matt Damon îl întruchipează pe căpitanul Francois Pienaar. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net