Christian Coleman n-a fost găsit la 3 controale doping și a fost suspendat provizoriu

Ultima actualizare:

    Christian Coleman a devenit campion mondial la Doha, în 2019, după ce ocupase locul 2 la ediția din 2017Foto: Guliver / GettyImages
Christian Coleman a devenit campion mondial la Doha, în 2019, după ce ocupase locul 2 la ediția din 2017Foto: Guliver / GettyImages

Deținător al titlului mondial la 100 m, Christian Coleman (24 de ani) ar putea absenta de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Americanul a fost suspendat provizoriu după ce a ratat un control antidoping în 9 decembrie 2019. Potrivit lequipe.fr, care citează Federația Internațională de Atletism, Coleman a ajuns la trei nereguli în ceea ce privește testarea anti-doping, nefiind găsit pentru test în decembrie trecut.

Coleman a reacționat pe Twitter, plângându-se de sistemul folosit: “Mulţi oameni nu ştiu cât de obositor este procesul de testare antidoping pentru fiecare atlet. Putem fi testaţi în orice zi şi la orice oră. Cei care testează pot veni fără să anunţe şi noi trebuie să fim disponibili. Trebuie să ne scriem activităţile zilnice şi locurile în care ne vom afla, astfel încât agentul să ştie unde suntem în orice moment. Nu contează dacă merg la film sau călătoresc în lume. Fiecare mişcare trebuie să fie trecută, pentru a putea fi testaţi oricând. Mi s-a întâmplat ca aplicaţia să se blocheze şi să nu mai funcţioneze înainte de a pleca cu avionul şi aproape că am înnebunit de îngrijorare că ar putea veni cineva să încerce să mă testeze când sunt în aer. Dacă ratezi trei teste într-un an faci obiectul unei suspendări. Nebunia este că toţi aceşti agenţi urmează protocoale diferite şi că oamenii au pimit pedepse mai mici pentru că au picat un test antidoping. Acest proces mi-a provocat mult stres, multe atacuri de panică şi multă anxietate. Prefer să distribui localizarea telefonului meu pentru ca ei să îl găsească oricând”.Americanul a prezentat, de asemenea, o captură de ecran cu notificarea sa oficială de către Agenția de Integritate (AIU) la testul pe care l-a ratat. El a afirmat că în 9 decembrie, când n-a fost găsit pentru controlul doping, se afla la cumpărături într-un centru comercial din apropiere.  Sprinterul a precizat că este cel puţin dezamăgit de situaţie. “Eu vreau doar să alerg, dar situaţia aceasta a fost frustrantă, enervantă şi cel puţin dezamăgitoare”.

Coleman a scăpat de suspendare și în 2019

Anul trecut, americanul a fost, de asemenea, în pericol de suspendare. El a fost notificat de trei ori pentru faptul că nu și-a respectat obligațiile de localizare. S-a întâmplat în 6 iunie 2018, 16 ianuarie 2019 și 26 aprilie 2019. Atunci, sprinterul a negat că ar fi încercat să trișeze și nu a fost sancționat de Agenția Antidoping din SUA. A scăpat grație avocaților săi, care au dovedit că primul caz în care n-a fost găsit a fost anti-datat, acesta întâmplându-se în 1 aprilie 2018 și nu în 6 iunie 2018! Ceea ce a făcut să se depășească intervalul de un an presupus pentru sancționarea sportivului în cauză. Apoi, Coleman a putut concura la CM de la Doha, devenind campion mondial la 100 m în 9 secunde și 76 de secunde. Acceptarea sa în competiție a stârnit atunci reacția unor sportivi. „Dacă lipsești de a trei controale, fie pentru că trișezi, fie pentru că ești idiot, nu trebuie să ți se dea voie să concurezi”, a comentat atunci compatriotul său, Jenny Simpson, campion mondial la 1.500 m în 2011.Coleman riscă o suspendare de până la doi ani. Ceea ce l-ar face să rateze prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net