Cine e tatăl care şi-a bătut fiica pentru că a pierdut un meci de tenis: fost pilot militar, antrenor coleric!

Ultima actualizare:

    Andrada şi tatăl ei, Lucian Surdeanu FOTO: Facebook
Andrada şi tatăl ei, Lucian Surdeanu FOTO: Facebook

Gabriel Lucian Surdeanu va fi eliberat mâine din arestul poliţiei israeliene, după ce şi-a bătut fata la finalul unui meci de tenis. Jucătoarea de 16 ani e de părere că tatăl său a a avut dreptate atunci când a lovit-o.

Ioana Andrada Surdeanu e jucătoare de tenis din Constanţa, născută pe 1 ianuarie 1998. Legitimată la Tennis Break Club, Andrada este o sportivă de perspectivă, fiind propusă de antrenorul federal Radu Bădin pentru cooptarea în lotul naţional al României.

Gabriel Lucian Surdeanu e tatăl jucătoarei, antrenor al ei şi al altor 10 copii de la clubul de tenis din Constanţa. Fost pilot militar, a devenit antrenor de tenis în urmă cu 10 ani, pentru fi aproape de fiica sa. Caracterizat de soţia lui ca un om temperamental, care a mai avut conflicte cu Andrada, dar niciunul încheiat cu lovirea copilului.

Ce s-a întâmplat?

Andrada a participat săptămâna trecută la un turneu ITF găzduit de oraşul israelian Kiyrat Shimona. Ea a ajuns până în sferturile de finală, unde a dat peste favorita numărul 1 a competiţiei, rusoaica Daria Kruzhkova. Învinsă cu 6-2, 7-6, tenismena a fost muştruluită pe teren de tatăl ei şi, drept pedeapsă, i-a cerut telefonul fiicei sale. Aceasta a protestat verbal şi i-a aruncat telefonul, care a căzut pe jos. Antrenorul a reacţionat violent: a împins-o pe Andrada într-o copertină şi a lovit-o de două ori peste faţă, provocându-i o sângerare nazală. Tremurând de frică, tenismena a căzut în genunchi, şi-a acoperit faţa cu palmele, pentru a nu mai fi lovită, după care s-a şters de sânge cu un prosop. Organizatorii au reclamat incidentul autorităţilor locale, iar poliţia israeliană l-a ridicat pe Surdeanu de la terenul de tenis. La secţie a ajuns şi jucătoarea de 16 ani, care a dat o declaraţie.

Va fi miercuri eliberat

Jucătoarea de tenis de 16 ani, mama ei, şi Federaţia Română de Tenis au făcut demersuri către autorităţile israeliene ca Lucian Surdeanu să fie eliberat, ceea ce se va întâmpla miercuri, după ce va plăti o amendă de 300 de euro. Rămâne de văzut cum va continua ancheta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net