Cine se pune cu ele?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au renunţat la cura de slăbire şi mânăncă hamburgeri cu cartofi prăjiţi în miez de noapte. Lupta cu cântarul are un alt înţeles pentru ele, cu cât mai mare, cu atât mai bine!

Deşi au în continuare interzis în competiţiile profesioniste, acolo unde sacralitatea ringului (dohyo), nu le permite să-l calce, femeile-sumo se duelează în campionatele de amatori.

simeon stalpnicul png

Cele mai bune luptătoare de sumo din Japonia s-au întâlnit weekendul trecut la Sakai pentru campionatele naţionale şi se pregătesc pentru cea de-a şaptea ediţie a Campionatelor Mondiale, care va avea loc în Polonia, din 14 octombrie.

Luptătoarele nu ştiu ce înseamnă o cură de slăbire, ba dimpotrivă. Cu cât mai mare cu atât mai bine este deviza la sumo.

Pentru a ajunge acolo se poate consuma mâncare tradiţională, care conţine carne şi legume prăjite sau înăbuşite în ulei, însă în ultimii ani se apelează din ce în ce mai mult şi la hamburgeri cu cartofi prăjiţi.

Metabolismul trebuie încetinit, astfel că un pui de somn după fiecare masă e binevenit, iar o mâncare copioasă înainte de culcare are succes garantat.

La fel ca şi această disciplină, unde numărul sportivelor creşte de la an la an.

Cu toate că este un sport unde selecţia nu este deloc uşoară. Nu-i deloc uşor să te duci la o femeie şi să-i spui: "Ştii, cred că ai fi bună la sumo!"

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net