Larisa Iordache poate să râdă din nou. Accidentată grav la Mondialele de la Montreal, apoi operată la tendon, ea a scăpat de gheata ghipsată miercuri şi poate merge fără cârje.


Pentru Larisa Iordache, Capionatele Mondiale programate în toamnă puteau reprezenta îndeplinirea unui mare vis: cucerirea aurului la individual compus. Din păcate, totul s-a făcut scrum încă de la încălzirea pentru calificări, atunci când, la o diagonală de la sol, tendonul achilian de la piciorul stâng a cedat. „Am simţit că s-a rupt solul sub mine, nu ştiam dacă e piciorul meu sau solul. Am plâns foarte mult”, a declarat apoi gimnasta. 

19-sport-mica-4-octombrie-h_53809912.jpg

4 octombrie. Larisa a părăsit sala în braţele antrenorului

Astfel, în locul unei băi de şampanie cuvenite unei campioane mondiale, Larisa a avut parte de o mare de lacrimi, care a însoţit-o pe tot drumul spre casă. Acolo unde a aflat că trebuie să se opereze, pentru a cincea oară în carieră. Intervenţia chirurgicală a fost un succes, dar pentru sportiva de 21 de ani urma lunga perioadă a recuperării. A suportat totul cu zâmbetul pe buze, doar cu gândul revenirii.

19-sport-mica-larisa-iordache-10-octombrie.jpg

10 octombrie. Gimnasta a fost vizitată de prieteni imediat după operaţie

De ieri, ea poate zâmbi din nou. Coşmarul s-a terminat. Ea poate călca din nou în piciorul stâng şi, uşor-uşor, va reveni în sala de antrenament, acolo unde se nasc viitoarele succese.

 
 
Loading...