Dublu campion mondial la handbal, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, Cristian Gațu (74 de ani) a suferit un atac cerebral. Potrivit GSP, acesta ar fi internat la Spitalul Militar din București.


Aceeași sursă precizează că fostul comandant al CSA Steaua și ex-președinte al Federației Române de Handbal (FRH) a efectuat un computer tomograf și i s-a descoperit un cheag de sânge la creier, de 1,5 mm. E posibilă și o intervenție chirurgicală.

Născut în 20 august 1945, la  București, Cristian Gațu a excelat în handbal, evoluând pe postul de coordonator de joc. La Campionatul Mondial a cucerit medalia de aur în 1970 (Franța) și 1974 (RDG), precum și una de bronz, în 1967 (Suedia). La Jocurile Olimpice, a ocupat locul 2 în 1976 (Montreal) și 3 în 1972 (Munchen). Fost comandant al Clubului al Armatei Steaua și ex-vicepresedinte al COSR, a condus FR de Handbal între 1996 și 2014. 

Coleg de generația, de națională și de club cu Cristian Gațu, Radu Voina a declarat pentru news.ro: ”Eu sunt la Breaza. Ne-am retras aici la sfatul copiilor, iar cu Cristi (Gaţu – n.r.) ne mai ţineam de glume. Mi-a făcut deşteptarea duminică pe la 07.00, în stilul lui, iar luni am zis să-i întorc gluma, dar nu era bine. Abia vorbea. Am înţeles că nu-şi simte mâna şi piciorul pe partea stângă. A fost dus de urgenţă la spital, iar de ieri se află la Spitalul Militar, unde a fost supus unei tomografii şi se pare că e vorba de un cheag de sânge pe creier. Joi ar urma să fie operat, se simte bine în condiţiile date, dar să nu uităm că e perioadă de carantină şi se vor face şi analize de coronavirus, probabil, aşa că sperăm să nu mai dureze. Mă gândesc la Cristian Gaţu, ca şi toţi colegii de generaţie, îi ţinem pumnii pentru operaţie şi îi urăm sănătate”.

 
 
Loading...