Cristina Laslo, eroina victoriei cu Polonia, care ne-a dus în grupele principale la Europene

Ultima actualizare:

    Cristina Laslo a marcat 6 goluri în victoria cu PoloniaFOTO: Sportpictures.eu
Cristina Laslo a marcat 6 goluri în victoria cu PoloniaFOTO: Sportpictures.eu

România a obținut o victorie mai dificilă decât o arată scorul final, 28-24 (11-15) cu Polonia în etapa a doua a Grupei D a Europeanului feminin de handbal. Cu acest succes,”tricolorele” și-au asigurat rămânerea în competiție.

Pentru prima dată după mult timp, Cristina Neagu nu a mai fost cea mai bună jucătoare de câmp a României într-un meci al naționalei feminine de handbal. Iar asta, paradoxal, e îmbucurător, pentru că astfel atenția adversarelor nu se mai îndreaptă doar spre ea, iar starul echipei noastre va avea mai multe spații de manevră. În aceste condiții, Cristina Laslo, care a revenit pe teren acum două luni după aproape un an de suspendare din cauza cazului de dopaj generalizat de la Corona Brașov în care jucătoarele au fost implicate fără voia lor, a fost omul decisiv exact atunci când echipa avea mai mare nevoie de ea. A încheiat meciul cu 6 goluri – cu două mai puține decât Neagu – dar prestația ei a fost apreciată și de specialiștii de la EHF, care au desemnat-o jucătoarea partidei. ”E important că am câștigat și asta e tot ce contează. Sunt mândră de echipa mea, pentru că am fost foarte puternice din punct de vedere mental. Am început din nou prost, dar am dat dovadă de caracter”, a declarat ea după meci.

Azi, de la ora 21.30 (în direct la Telekom Sport, Digi Sport și Look Sport), România va juca ultimul meci din grupă, contra Norvegiei, care sâmbătă a spulberat cu 42-23 Germania! Cu toate astea, antrenorul Bogdan Burcea nu se teme de viitoarele adversare: ”Știu cine e Norvegia, dar știu că și noi avem o echipă bună. Aștept să ne dezvoltăm jocul, să evoluăm cu mai mult curaj și încredere. Încă trebuie să îmbunătățim multe. Aștept aceeași atitudine și mai multă răbdare. Și știu că atunci când joci cu Norvegia, trebuie să alergi”, a spus tehnicianul nostru.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net