Căpitan al echipei feminine de handbal a României, Cristina Neagu a vorbit astăzi (sâmbătă, 7 decembrie), într-un interviu pentru FR Handbal, despre victoria decisivă (28-27) cu Ungaria, care a dus naționala în grupele principale, dar şi despre ce simte înaintea meciurilor cu Rusia, Suedia şi Japonia.


Iată câteva dintre temele abordate de ea:

Forma echipei României: ”Suntem foarte motivate după victoria cu Ungaria şi, chiar dacă eu am înscris ultimul gol, cred că echipa a fost fantastică şi a crezut până în ultima secundă. Nu am dezamăgit. Nu ne-am făcut de râs. Suntem între primele douăsprezece la acest turneu şi avem şansa să fim pe un loc mai bun”.

Mesajele fanilor: ”Înseamnă foarte mult pentru noi toate mesajele. Să vedem că oamenii sunt alături de noi. Și le mulţumim din suflet că sunt alături de noi, mai ales atunci când e mai puţin bine. După mecul cu Ungaria am vorbit cu familia, am reuşit o conexiune video cu părinţii, care erau foarte emoţionaţi. Am zis mereu că oamenii apropiaţi, familia, sunt aproape de noi totdeauna. Când câştigi, primeşti mesaje de la toată lumea, dar când pierzi de la familie, aşa că încerc să fiu aproape de familie totdeauna”.

Meciul cu Ungaria: ”M-am gândit la multe lucruri. Aveam emoţii foarte mari înainte de acel ultim 7 metri, pentru că ştiam că pot trimite echipa în grupele principale sau pot să o trimit pe un loc foarte îndepărtat. Victoria cu Ungaria înseamnă că suntem între primele douăsprezece. Nu e puţin lucru, dacă ne uităm că Franţa sau Brazilia nu sunt acolo. Nu am putut să stăpânesc emoţiile. N-am putut să pun deoparte 100% acele gânduri. Ştiam că e o partidă decisivă pentru noi, însemna să rămânem în competiţia importantă”.

Starea de spirit a jucătoarelor: ”Mai avem trei meciuri în care vom da tot ce putem. Mă uit la acest turneu. În afară de meciul cu Spania, care a fost dezastruos, echipa a crescut de la meci la meci. Suntem pozitive, încrezătoare, aşa cum trebuie să fim, şi aşteptăm meciurile din grupa principală. Pentru fetele tinere cred că înseamnă că această echipă are încredere în ele. Am avut conexiune cu fete cu care nu am jucat niciodată. Asta înseamnă că echipa se maturizează, chiar dacă timpul a fost foarte scurt. Mă bucur mult, nu meritam să mergem să jucăm pentru locurile 13-16”.

Obiectivul ei pentru CM: ”Nu cred că am ce să demonstrez în prezent. Am venit la acest CM în condiţiile în care am venit, nerefăcută total. Mi-am dorit să fiu alături de fete, am evoluat foarte bine, poate cumva şi peste aşteptările mele. Cred că nu am ce să demonstrez nimănui. Am făcut ce am făcut pentru echipă şi sunt bucuroasă că am putut să mă întorc atât de repede la cel mai înalt nivel. Aş vrea ca echipa să mai câştige puncte la CM, putem ajunge chiar şi în 1-8, dar nu mai suntem doar la mâna noastră. Cred că trebuie să fim mai relaxate şi să dăm tot ce avem mai bun”.

Meciul cu Rusia, de duminică, 8 decembrie, de la ora 8.00: ”E clar că e echipa favorită, cu prima opţiune la semifinale. Noi venim ca echipa calificată în ultima secundă, dar asta nu înseamnă că intrăm învinse în teren. Vom da ce avem mai bun, nu avem nimic de pierdut, suntem la CM, cu meciuri puternice şi, din punctul meu de vedere, nu trebuie să mai existe nicio presiune asupra noastră”.

Meciurile de mâine (8 decembrie)
Grupa Principală I

Serbia - Coreea de Sud (ora 8.00)
Olanda - Germania (11.00)
Norvegia - Danemarca (13.30)

Clasament
1. Olanda 4 puncte
2. Germania 3p
3. Norvegia 2p
4. Coreea de Sud 2p
5. Danemarca 1p
6. Serbia 0p

Grupa Principală II
România - Rusia (8.00)
Muntenegru - Japonia (11.00)
Spania - Suedia (13.30)

Clasament
1. Rusia 4p
2. Spania 4p
3. Suedia 2p
4. Muntenegru 2p
5. România 0p
6. Japonia 0p

Meciurile sunt transmise de Digi, Look și Telekom.

 
 
Loading...