Cristina Neagu, ”arma psihologică” a CSM București

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare din lume
Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare din lume

MVP în lume de patru ori, bucureșteanca Cristina Neagu ar putea reveni pe teren, în competiție, astăzi, al meciul din Polonia, cu Lublin (ora 19.00), în Liga Campionilor la handbal, sau în zilele următoare.

Accidentată la genunchi la CE de handbal din decembrie 2018, Cristina Neagu (31 de ani) n-a disputat niciun meci de atunci. Iar absența ei a fost resimțită în special de echipa sa de club, care n-a mai prins Final Four-ul Ligii Campionilor în primăvară.Acesta este și motivul pentru care fanii sportului cu mingea mică de la noi s-au tot întrebat în ultima vreme când va reveni Neagu? Un răspuns l-a dat antrenorul CSMB, Adrian Vasile. ”Cristina a început să se antreneze alături de echipă, iar reacția pe care o are genunchiul e foarte bună. Daca totul decurge perfect, sperăm să poată intra la Lublin. Daca nu, ori cu Corona Brașov, ori cu Esbjerg, pe teren propriu, săptămâna viitoare", a declarat acesta. Indiferent când va reveni, Neagu rămâne și o ”armă psihologică” pentru gruparea bucureșteană, simpla prezență a ei pe teren făcând ca adversarele să fie tot timpul cu ochii pe ea.

A trecut cu bine peste două accidentări

Firește că nimeni nu-și dorește o revenire forțată a Cristinei Neagu. Mai cu seamă că ea se află la a treia accidentare gravă din carieră. În iunie 2011, pe când evolua la Oltchim Rm. Vâlcea, ea a suferit o intervenție chirurgicală la umărul drept, fiind nevoită să ia o pauză de un an și șapte luni. Revenită pe teren în toamna lui 2012, Cristina avea să cunoască un nou moment dificil în ianuarie 2013, când, în timpul unui antrenament, a suferit o ruptură a ligamentului încrușișat de la genunchiul stâng... A urmat o nouă operație și o altă pauză. Și a disputat primul meci abia în octombrie 2013, pentru Buducnost, echipa la care se transferase după desființarea Oltchimului.Cu sau fără Neagu, CSM București dispută astăzi, de la ora 19.00 (Digi și Telekom), meciul din Polonia, cu Lublin, în etapa cu numărul 4 din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal. Formația noastră vizează victoria pentru a-și consolida poziția de lider.

A fost inclusă în lotul lărgit al României pentru CM

Cu toate că nu a jucat niciun meci în acest an, Cristina Neagu a fost inclusă în lotul extins al naționalei pentru Mondialele ce vor avea loc în Japonia, la sfârșitul acestui an. Inițial, la reunirea reprezentativei la Cluj, într-un stagiu de câteva zile, antrenorul Tomas Ryde declarase că şansele de a o avea la CM pe căpitanul naționalei sunt ”sub 20 la sută”. ”Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august. Apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor”, a declarat suedezul după reunirea de luna trecută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net