Cristina Neagu, mai bine plătită decât Alibec! Bucureştenii au luat foc

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu va 300.000 de euro pe sezon din bani publici, iar asta nu e pe placul cetăţenilor CapitaleiFoto: Guliver/Getty Images
Cristina Neagu va 300.000 de euro pe sezon din bani publici, iar asta nu e pe placul cetăţenilor CapitaleiFoto: Guliver/Getty Images

CSM Bucureşti a anunţat ieri, culmea, prin vocea primarului Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, transferul handbalistei Cristina Neagu, de la Buducnost.

Vestea i-a bucurat şi pe mulţi fani ai handbalului românesc, care vor avea şansa s-o vadă luptând pentru o echipă din ţară pe una dintre cele mai bune jucătoare din lume în ultimii ani. Totuşi, au fost şi mai mulţi care au strâmbat din nas când au auzit de salariul acesteia: 300.000 de euro pe sezon, dublu faţă de cât primea în Muntenegru. Şi asta nu din invidie, ci pentru că vorbim aici de bani publici, colectaţi de Primăria Bucureşti de la cetăţeni sub formă de taxe şi impozite. Cu aceste sume, Gabriel Vrânceanu Firea şi conducerea insitutţiei publice n-au considerat că ar fi mai oportun să susţină sportul de masă şi să creeze condiţii pentru toată lumea, ci i-a dat unei singure jucătoare profesioniste, e drept, valoroase. Asta în timp ce bucureştenii n-a decât bucăţi de piste de biciclete şi aleargă în continuare prin parcuri, printre cărucioare cu bebeluşi şi rahat de câine. Informaţia i-a revoltat pe mulţi, dar Primăria Bucureşti a stabilit oportunitatea folosirii acestor bani în acest fel şi nu se mai poate face nimic.

Neagu a ajuns astfel mai bine plătită decât orice fotbalist din Liga 1, Denis Alibec, recordmenul la acest capitol, încasând 250.000 de euro pe an, dar de la Steaua lui Gigi Becali, adică de la un privat, nu din banii publici.

Clubul Sportiv al Municipiului Bucureşti are însă multe secţii pe care cheltuie anul 20 de milioane de euro, evident, bani publici. Pe lângă Cristina Neagu, la CSM mai sunt legitimate şi jucătoare care încasează în jur de 20.000 de euro pe lună, ca Line Jørgensen, Isabelle Gulldén sau Linnea Torstenson.

CSM are buget de 20 de milioane de euro

Clubul Sportiv al Municipiului Bucureşti are de unde să-şi permită aceste salarii date sportivilor profesionişti. Pentru cele opt secţii deschise în prezent, atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, şah, tenis şi volei, s-a alocat pentru 2017 un buget de 20 de milioane de euro. Asta înseamnă dublu faţă de cât au fost alocaţi în 2016, dar mult mai puţin decât urmează! „Am cerut suplimentarea bugetului pentru înfiinţarea a încă 10, 11 secţii. Vrem să devenim un club important”, a spus Alin Petrache la DigiSport. CSM se bazează şi pe câteva contracte de sponsorizare, dar deocamdată acestea reprezintă o parte mică din bugetul total al clubului.

Top 5 salarii din Liga 1

Denis Alibec        Steaua        250.000 €Constantin Budescu    Astra        240.000 €Filipe Teixeira        Astra         200.000 €Mihai Pintilii         Steaua        180.000 €Cristian Săpunaru        Astra        180.000 €

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net