Căpitan al echipei a României, Cristina Neagu a primit, astăzi, într-o festivitate care a avut loc la Kumamoto, trofeul pentru cea mai bună jucătoare de handbal din lume în 2018. Bucureșteanca a obținut, totodată, şi un cec în valoare de 10.000 de euro. Trofeul similar la masculin, în 2018, i-a fost atribuit danezului Mikkel Hansen, care l-a obținut pentru a treia oară.


Festivitatea a avut loc în pauza meciului dintre Republica Democrată Congo şi Japonia, din Grupa D a Campionatului Mondial feminin de handbal.
Neagu este prima jucătoare din lume care câştigă de patru ori acest titlu din partea federaţiei internaţionale, precedentele datând din 2010, 2015 și 2016. 
”Astăzi am primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018. Sunt mândră și foarte bucuroasă. Mulțumesc colegelor și antrenorilor, dar mai ales familiei și oamenilor care cred mereu în mine!”, a scris Cristina Neagu pe contul său oficial de Facebook. 
Cristina Neagu a fost nominalizată la acest titlu pentru a cincea oară în carieră după CE din decembrie 2018, când urma să se opereze la genunchiul drept (ruptură de ligamente) după accidentarea suferită în timpul meciului cu Ungaria. Alături de ea au mai fost nominalizate jucătoarele Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa). Forul mondial a anunțat numele câștigătoarei la 18 martie.
Cristina Neagu a primit distincţia similară şi din partea forului european de profil (EHF) pentru anul 2018, după ce a devenit golgeterul all-time al Campionatului European, cu 193 de goluri.

 
 
Loading...