Cristina Neagu, revenire după 326 zile

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu n-a mai jucat pentru CSM București din noiembrie 2018Foto: Marian Burlacu
Cristina Neagu n-a mai jucat pentru CSM București din noiembrie 2018Foto: Marian Burlacu

Interul dreapta Cristina Neagu a disputat primul meci de la accidentarea suferită în 12 decembrie 2018, la Campionatul European de handbal. Bucureșteanca a marcat 4 goluri pentru CSM București în meciul câștigat (28-19) la Lublin, în Liga Campionilor

Anunțată acum câteva zile, revenirea Cristinei Neagu s-a produs în minutul 17 al disputei, ea făcând și faza de atac, dar și pe aceea defensivă. Cum au trecut aproape 11 luni de la accidentare, bucureșteanca a fost, la început, mai atentă la aterizare de după aruncare... Semn că există o temere. Ceea ce este absolut normal. Nu trebuie uitat că după ce a absentat aproape 20 de luni, între iunie 2011 și toamna lui 2012, în urma operației la umărul drept, Cristina a suferit o nouă accidentare în ianuarie 2013, la genunchiul stâng, care a coincis cu o nouă pauză forțată de jumătate de an. În plus, recuperarea a fost mai anevoioasă acum, revenirea ei pe teren fiind amânată pentru luna aceasta. 

Cristina Neagu are 617 goluri în Liga Campionilor

Firește că momentul ales n-a fost întâmplător, Lublin nefiind o formație atât de dură precum Rostov-Don, de pildă. Totodată, antrenorul Adrian Vasile a introdus-o pe teren prin minutul 17, atunci când CSMB avea deja un avans de 4 goluri pe tabela de marcaj (11-7). Neagu a trimis prima aruncare spre poarta campioanei Poloniei în minutul 20. Și a reușit primul său gol (a avut patru din șapte aruncări), de la 7 metri, un minut mai târziu. Cristina a ajuns astfel la un total de 617 goluri în Liga Campionilor, dintre acestea 163 fiind marcate pentru CSMB, respectiv la 717 în cupele europene, din 2006 încoace.  Produsă după o pauză de 326 de zile, revenirea pe teren, într-un meci oficial, i-a readus zâmbetul pe buze Cristinei, care a declarat mai apoi, la conferința de presă: “Sunt foarte bucuroasă pentru că am câştigat astăzi. Am făcut o treabă bună şi plecăm acasă cu toate punctele. Este o zi specială pentru mine. Am revenit după aproape zece luni de la operaţie (n.r. - ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept). A fost o perioadă grea pentru mine... Recuperarea nu a decurs aşa cum doream. Înseamnă mult pentru mine că am jucat aici primele minute”, a spus Neagu, care își dorește să joace duminică, în Sala Polivalentă din București, în meciul cu Team Esbjerg (Danemarca). 

”Tigroaicele” au mari șanse să câștige grupa

Victoria din Polonia a asigurat, din punct de vedere matematic, calificarea vicecampioanei României în faza a doua a competiției. Iar dacă partidele cu Lublin au fost ceva mai ușoare, cele cu Esbjerg și Rostov-Don sunt importante fiindcă decid cu câte puncte va relua lupta fiecare formație calificată în Grupa Principală I. Victorioase în Danemarca și egale cu campioana Rusiei, ”Tigroaicele” sunt favorite în partida cu scandinavele, programată duminică, la 14.30, în Sala Polivalentă din București. În caz de succes, CSMB va disputa mult mai relaxată meciul din Rusia, cu Rostov-Don, din 16 noiembrie. În faza a doua, vicecampioana României va avea ca adversare trei echipe din Grupa A al cărei clasament arată astfel: 1. Metz (Franța) 7 puncte, 2. FTC-Rail Cargo Budapesta (Ungaria) 4p, 3.  Vipers (Norvegia) 3p, 4. Podravka (Croația) 2p.   

Liga Campionilor la handbalGrupa BRezultate CSM București24-22 cu Team Esbjerg (deplasare)23-23 cu Rostov-Don (acasă)35-19 cu Perla Lublin (acasă)28-19 cu Perla Lublin (deplasare)

Clasament1. CSM București 7 puncte2. Rostov-Don 5 puncte3. Team Esbjerg 4 puncte4. Perla Lublin 0 puncte

Etapa următoareSâmbătă, 9 noiembrie (ora 19.30)Perla Lublib - Rostov-DonDuminică, 10 noiembrie (ora 14.30)CSM București - Team Esbjerg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net