Cristina Neagu se va opera miercuri în Belgia

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a plecat marţi în BelgiaFoto: Facebook/CristinaNeagu
Cristina Neagu a plecat marţi în BelgiaFoto: Facebook/CristinaNeagu

Căpitan al naționalei de handbal, Cristina Neagu se va opera miercuri, la genunchiul drept, la clinica faimosului medic Marc Martens

Accidentată la CE din Franța (ruptură de ligament anterior încrucişat), în decembrie trecut, Cristina Neagu a făcut anunțul pe rețelele de socializare. ”Dragilor, astăzi plec în Belgia, iar mâine are loc operaţia la genunchi. Să îmi ţineţi pumnii!”, a scris handbalista.Iar în imaginea care însoțește anunțul de ieri Cristina e numai zâmbet. Semn că, aflată la apogeul carierei, bucureșteanca nu se mai sperie de orice. Mai cu seamă că ea a mai trecut printr-o experiență asemănătoare în 2013, când s-a operat la genunchiul stâng. Și tot la ligamentele încrucișate. Și a făcut-o tot în Belgia, la aceeași clinică a medicului Marc Martens. Atunci, ea a revenit pe teren după circa 6 luni. Și are toate motivele să fie optimistă. ”Urmează  un an 2019 greu, de luptă, în care va trebui să muncesc de două ori mai mult pentru a reveni la nivelul obişnuit. Şi am să o fac, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, pentru că la asta mă pricep cel mai bine: să revin şi mai puternică după momentele grele”, declara Neagu. 

Clinica e preferată de sportivi

Fără să fie simplă, intervenția chirurgicală la genunchi are o rată de reușită tot mai mare, de aproape 100%, de când bisturiul a fost înlocuit cu laser-ul. Iar în cazul sportivilor, această procedură a redus și timpul necesar refacerii, grăbind revenirea în arenă. Așa se explică și faptul că pe lista performerilor care ”și-au reparat” genunchii la clinica medicului belgian se află Gullit, Ronaldo sau Kaka, dar și fotbaliști români precum Lobonț, Bratu, Zicu sau Pulhac. Pentru Cristina, aceasta e cea de-a treia intervenție chirurgicală la care este suspusă de când a devenit sportivă profesionistă, în afara celor de la genunchi ea operându-se și la umărul drept, în 2011. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net