Cu toate că a fost cap de serie la tragerea la sorți efectuată astăzi (joi, 18 iunie), la Viena, echipa feminină de handbal a României n-a avut prea mult noroc. Aceasta a fost repartizată în Grupa D a turneului final al Campionatului European din decembrie 2020, alături de puternicele echipe ale Norvegiei, Germaniei şi Poloniei.


Celelalte grupe au următoarea componență:
Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia
Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia
Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia
La tragerea la sorți, naționala noastră a fost repartizată în prima urnă valorică grație locului 4 ocupat la ediția precedentă a competiției. În aceeași postură s-au aflat Franța, Rusia și Olanda.
Acest statut n-a ajutat foarte mult echipa României, care va juca în compania unor formații valoroase. Gazdă a turneului final alături de Danemarca, Norvegia a câștigat de 7 ori titlul european (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 și 2016), obținând alte trei medalii de argint și una de bronz. De asemenea, formația nordică are în palmares două titluri olimpice și trei mondiale. Totuși, la ultima ediție a CE, în 2018, România a dominat confruntarea cu Norvegia, obținând o victorie categorică (31-23). 
Chiar dacă nu au un palmares la fel de impresionant, Germania și Polonia sunt două formații incomode. Cu toate acestea, naționala noastră s-a impus în ultimele confruntări directe. România a câștigat cu 29-24 în fața nemțoaicelor la CE 2018 și cu 24-19 cu Polonia la CE 2014. 
România va disputa meciurile din prima fază la Trondheim, în Norvegia. Cristina Neagu și colegele sale vor debuta în 3 decembrie, contra Germaniei. Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza a doua a competiției. Turneul final se va încheia în 20 decembrie, când este programată finala. 

 
 
Loading...