Cristina Pîrv: ”Singurul meu regret e că nu m-am naturalizat să joc pentru Brazilia”

Ultima actualizare:

    Cristina PîrvFoto: Guliver/ GettyImages
Cristina PîrvFoto: Guliver/ GettyImages

Cristina Pîrv a câștigat o mulțime de trofee într-o carieră strălucitoare, dar are totuși un regret: acela că a refuzat selecția în naționala Braziliei pentru Jocurile Olimpice din 2000.

Într-un interviu live realizat pe pagina de Facebook Volleyball First, cea mai valoroasă voleibalistă a României mărturisit că, dacă ar fi să dea timpul înapoi, nu ar mai refuza naturalizarea propusă de brazilieni și, implicit, selecția în naționala Braziliei. La finalul anilor ‘90, când strălucea la formația MRV/ Minas, cu care a și cucerit titlul de campioană, selecționerul de atunci al naționalei feminine a Braziliei, celebrul Bernardo Rezende, cunoscut sub numele de Bernardinho – printre altele tatăl actualului ridicător al naționalei, Bruno, și antrenorul cu care echipa masculină ”cariocas” a cucerit titlurile olimpice în 2004 și 2016 – i-a propus să o naturalizeze pentru a o putea folosi la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney, acolo unde mergea în calitate de vicecampioană olimpică. Atât de valoroasă era jucătoarea noastră.

”Aceasta este singura decizie pe care aș schimba-o în cariera mea. Singurul meu regret este că am refuzat să joc pentru Brazilia. La vremea aceea, credeam că fac alegerea corectă, pentru România, din respect pentru țară... Dar astăzi, văd că ar fi trebuit să accept naturalizarea și să încerc să particip la o ediție a Jocurilor Olimpice”, a declarat Cristina Pîrv (48 de ani). La acea ediție a JO, Brazilia s-a clasat pe locul al treilea, după Cuba și Rusia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net