CSM București încearcă calificarea în optimile CEV Cup

Ultima actualizare:

    Voleibalistele de la CSM București au plecat în Rusia
Voleibalistele de la CSM București au plecat în Rusia

Câștigătoare ale Cupei Challenge în 2016, voleibalistele de la CSM București dispută miercuri un meci foarte important în cupele europene. Învinse în decembrie cu 3-0 în Sala Rapid de puternica formația rusă Uralochka Ekaterinburg (de 8 ori câștigătoare a Ligii Campionilor), "tigroaicele" vor să își revanșa acum în manșa retur din 16-imile CEV Cup (a doua competiție intercluburi ca valoare).

Transferată chiar înainte de partida tur, sârboaica Jovana Brakocevic (considerată cea mai bună jucătoare din lume pe postul ei) este încrezătoare că meciul din Rusia va fi unul diferit deoarece relațiile de joc s-au sunat întretimp și gruparea din capitală este una mai omogenă."La primul meci eram nouă, nu știam fetele, ele nu mă știau pe mine, situația era diferită. Acum, după o lună, ne cunoaștem mai bine, am reușit să ne îmbunătățim jocul. Am avut speranțe mari pentru acel meci, iar acum sunt și mai mari. Îmi doresc să jucăm la cel mai înalt nivel și să venim acasă cu o victorie. Nu cred că ar fi o surpriză să câștigăm, am jucat slab în primul meci, dar noi suntem o echipă foarte, foarte bună.  Nu ar fi un miracol să ne calificăm, antrenorul ne repetă asta mereu. O calificare ar însemna enorm pentru mine. E important să mergem mai departe, ne promovăm pe noi, ca sportive, echipa, dar și voleiul din România, care este de nivel foarte înalt, iar lumea din Europa nu prea știe asta", a mai spus Brakocevic, MVP-ul sezonului 2012-2013 din Liga Campionilor.

Colega ei, Ioana Baciu, îi îndeamnă pe fani să le susțină și le promite că echipa va arăta cu totul altfel față de meciul de la începutul lunii decembrie. "Suntem foarte optimiste, ne dorim foarte mult această victorie. Suntem pregătite pentru meci, mult mai pregătite decât la cel de acasă. Sperăm să surprindem plăcut.  O să fim pe teren ca niste tigroaice. Sperăm să nu-i dezamăgim pe fani. Îi rog ne urmărească și să fie alături de noi. Ne dorim foarte mult și noi chiar credem în calificare", a mărturisit voleibalista CSM București și a echipei naționale.

Ferhat Akbaș visează la semifinaleDeținătorul recordului mondial pentru cele mai multe victorii consecutive în voleiul feminin (73 succese cu Vakifbank Istanbul), tehnicianul Ferhat Akbaș spune că a munca asiduă depusă în ultimă lună va da roade la meciul retur și CSM București se poate impune în "setul de aur" (victorie cu 3-0 sau 3-1 și apoi câștigarea unui alt set decisiv până la 15 puncte).

"Mergem să jucăm setul de aur, acolo putem și să câștigăm și să pierdem. Trebuie să recuperăm ce am pierdut în primul joc și să luptăm până la final. Am modificat sistemul de joc și vom vedea dacă rezultatul va fi sau nu pozitiv, un lucru este sigur, vom da totul pe teren în Rusia. Pe hârtie poate fi o surpriză să mergem noi mai departe, dar va fi o luptă și este o posibilitate reală. Fetele cred în această calificare, am muncit mult și vor veni și rezultatele", spune antrenorul.

Akbaș a recunoscut că privește mai departe de meciul cu Uralochka-NTMK Ekaterinburg: ”Nu ar fi un miracol să ne calificăm, ci doar o posibilitate reală, putem să facem asta. Nu suntem o echipă slabă, dacă jucăm bine, putem să câștigăm și vrem să fructificăm această posibilitate. Dacă ne calificăm, avem șansa de a ajunge în semifinale și finală. Acest meci este cheia, pentru că în tururile următoare  vom avea oponenți mai lejeri. Nu că i-aș subestima, dar ca nume, vor fi ceva mai slabi".

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net