CSM București joacă pentru Cristina Neagu și Amanda Kurtovic

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu le-a încurajat pe Oana Manea și Iulia CureaFoto: Facebook / Cristina Neagu
Cristina Neagu le-a încurajat pe Oana Manea și Iulia CureaFoto: Facebook / Cristina Neagu

Lipsită de Cristina Neagu și Amanda Kurtovic, două dintre jucătoarele sale importante, CSM București dispută astăzi, la ora 20.30, pe terenul campioanei Europei, un meci infernal cu Gyor

”Tigroaicele” au fost încurajate înaintea plecării de Cristina Neagu, care le-a vizitat la un antrenament. Cum se deplasează încă cu ajutorul cârjelor, ea nu va putea merge în Ungaria.  Confruntată cu probleme îndeosebi în faza defensivă, echipa feminină de handbal CSM București dispută în această seară, la ora 20.30 (în direct la Digi Sport și Telekom Sport), o confruntare extrem de dificilă. Mai cu seamă că va fi lipsită și de două dintre cele mai valoroase handbaliste ale continentului, Cristina Neagu și Amanda Kurtovic, ambele accidentate grav în decembrie trecut. Dar așa cum sublinia recent antrenorul Dragan Djukic tocmai aceste absențe le pot ambiționa și mai tare pe jucătoarele sale. ”Nici un club nu a suferit atâtea accidentări câte avem noi, însă nu avem ce face! Nu ne plângem. Mergem mai departe. Vom încerca să jucăm altceva și să arătăm că suntem un grup unit. Cel mai important e să fim între primele patru în grupă și să ajungem în sferturi în forma cea mai bună. Suntem gata pentru Gyor. Am avut timp să pregătim meciurile. Probabil că nu vom juca cel mai bun handbal al nostru, dar sigur vom lupta. Este o provocare să jucăm cu Gyor, vom încerca anumite lucruri noi. Nu este greu să le motivez pe fete pentru un meci cu Gyor, abia așteaptă și ele meciul, sala plină, atmosfera frumoasă de Liga Campionilor. Sunt convins că și cei de la Gyor sunt gata de duelul cu noi. Au multe jucătoare de valoare și nu contează dacă au una sau două absențe”, a declarat Djukic.

Cristina le-a încurajat la antrenament

Înaintea plecării în Ungaria, handbalistele de la CSM București au efectuat un ultim antrenament în Sala Apollo. Și s-au pregătit cu zâmbetul pe buze, atmosfera în echipă fiind dintre cele mai bune. În plus, cu o zi înainte ele au avut parte și de o vizită surpriză. ”Suntem nerăbdătoare să începem Main Round-ul”, a mărturisit portarul Jelena Grubisic. ”Abia așteptăm meciurile din Ligă. Suntem gata pentru Gyor. Am muncit mult, nu ne dăm bătute chiar dacă ne lipsesc jucătoare importante. Ne gândim numai la Final Four-ul Ligii Campionilor. Aceasta este motivația noastră principală. Cristina (n.r. – Neagu) a fost în vizită la antrenament. Ne-a transmis că are încredere în noi, că putem câștiga în Ungaria. Și-ar fi dorit să fie în echipă, să ne ajute din teren...”, a concluzionat una dintre jucătoarele care pot ”închide” poarta în fața lui Gyor.

Eșecuri clare în ultimele două meciuri

CSM București și Gyor s-au înfruntat mai mereu în ultimii ani. În ediția trecută a Ligii Campionilor, formația maghiară s-a impus în semifinale (26-20), la Budapesta, triumfând și în meciul din faza grupelor principale (28-24). Înainte, ”Tigroaicele” se impuseseră la fel de clar, la București (28-22). Alte dispute între CSMB și Gyor: 24-27 și 25-33 în 2016/2017, 29-26 în finala ediției 2015/2016 după aruncări de departajare. 

Crina Pintea își face revenirea în Liga Campionilor

Transferată din Franța, în decembrie, după Campionatul European, Crina Pintea va disputa primul meci internațional pentru Gyor chiar împotriva campioanei României. Pivotul a mai jucat în Liga Campionilor pentru formația germană Thuringer în edițiile 2015/2016 și 2016/2017. ”Meciul contra lui CSM București este unul special. Va fi interesant să evoluez împotriva lor. Cred că suntem favorite. Și că putem câștiga orice meci”, a declarat Pintea pe site-ul EHF.  Grupa Principală IIEtapa a 5-aSâmbătă, 26 ianuarieKrim Ljubljana – Vipers Kristiansand (ora 16.00)Gyor Audi Eto KC – CSM București (ora 20.30)Duminică, 27 ianuarieThuringer HC – FTC Rail Cargo Hungaria (ora 15.00)Clasament1. Gyor Audi Eto KC 8 puncte2. CSM București 6 puncte3. Vipers Kristiansand 4 puncte4. Krim Ljubljana 3 puncte5. FTC Rail Cargo Hungaria 2 puncte6. Thuringer HC 1 punct

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net